Kazna za reč genocid 7.589 din

Administrativni odbor Skupštine kaznio šefa poslaničke grupe SNS Zorana Babića kaznom od 7.589 dinara zbog izjave da je prethodna vlast izvršila genocid.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 28.11.2013.

12:07

Default images

Osim šefa poslanika SNS, koji je upotrebio reč "genocid" i izazvao oštru polemiku u Skupštini, kažnjen je i zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Janko Veselinović, zato što je izneo netačne navode o povredi poslovnika.

I Veselinović i Babić su zbog izrečenih opomena novčano kažnjeni sa po 7.589 dinara.

Babića je predsedavajuća Vesna Kovač opomenula pošto je kazao da su "prethodna vlada i prethodni režim izvršili genocid prema zaposlenima". Veselinović je novčano kažnjen pošto je opomenut jer je izneo niz netačnih navoda o povredi Poslovnika.

Na današnjoj sednici Administrativnog odbora, poslanik DS Siniša Lazić kazao je da nije bilo osnova da se Veselinoviću izrekne opomena, dok mnogi koji opomenu zasluže nisu novčano kažnjeni.

Lazić je tražio raspravu Odbora o tome, a predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić (SNS) kazao da, po Poslovniku, Odbor nema ovlašćenja da otvara raspravu o izrečenim opomenama.

Babić je rekao da je tokom sadašnjeg skupštinskog saziva novčano kažnjeno deset poslanika DS i devet poslanika SNS. Novac od kažnjavanja poslanika zbog opomena ide u Fond solidarnosti, za humanitarne svrhe.

Po rečima Zorana Babića, do sada se sakupilo 245.000 dinara i u utorak, 3. decembra, biće odlučeno gde će biti uplaćena ta sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: