Vučić: Narednih dana idem na KiM

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da će narednih dana ići na Kosovo i Metohiju.

Izvor: B92

Petak, 11.10.2013.

14:34

Default images

"Ići ću na Kosovo narednih dana i ići ću i na sever i na jug", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon što mu je dodeljeno zvanje počasnog građanina Leskovca.

Vučić je rekao da je, kada je reč o Kosovu i Metohiji, prioritetni zadatak konstituisanje Zajednice srpskih opština.

"Zato se i izlazi na izbore - zato što ćemo prvi put imati priznanje celog sveta, uključujući Zapad - formalno i suštinsko priznanje Zajednice srpskih opština", rekao je Vučić

Prema njegovim rečima, to je ono zbog čega Vlada Srbije i poziva Srbe da izađu na lokalne izbore zakazane za 3. novembar.

Na pitanje novinara da li će Zajednica srpskih opština (ZSO) sarađivati sa vlastima u Prištini, Vučić je odgovorio da Beograd već razgovara sa Prištinom, kao i da problem nije da se razgovara.

"Ali za nas je suština pravljenje institucionalnog okvira za srpski narod i to je ono što radimo", rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše mogućnost da, osim liste "Srpska", još neka lista uđe u ZSO, kao i da su "iz Beograda dirigovane svađe među srpskim listama", Vučić je rekao: "Mi ništa nismo dirigovali".

"Moram da priznam da ništa slično nismo dirigovali", rekao je Vučić i dodao da bi voleo da mu se pokaže, pa eto i u Leskovcu, da li može da prođe neki dan a da nema nekih svađa, a ne oko velikih političkih tema.

On je, odgovarajući novinarima na pitanja, između ostalog rekao i da nema podela u SNS.

"Čuo sam i bezmalo o velikim sukobima i o tome da će (funkcioner SNS Vladimir) Cvijan da me smeni u stranci... To je zato što Srbi vole da pričaju o nečemu, ma kako to besmisleno i netačno bilo. Zato moramo da se menjamo, prvo sebe moramo da menjamo, i ja od sebe i polazim", naveo je Vučić.

Vučić je, takođe, izjavio da će novi šef BIA biti poznat do 17. oktobra, kada je Dan Bezbednosno-informativne agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: