DS:Selaković da brine zbog hapšenja

Funkcioner DS Vladimir Todorić kaže da bi ministar pravde Nikola Selaković trebalo da brine o šteti koja će nastati zbog neustavnih pritvora.

Izvor: B92

Sreda, 09.10.2013.

14:49

Default images

Funkcioner DS Vladimir Todorić smatra da bi ministar pravde Nikola Selaković, umesto "bespredmetnih" izjava da će država tužiti članove Visokog saveta sudstva zbog reforme pravosuđe, trebalo da brine o šteti koja će po državu nastati zbog, kako tvrdi, neustavih pritvora kojima je zloupotrebljena borba protiv korupcije u poslednjih godinu dana.

Todorić u pisanoj izjavi navodi da sad od dobre volje tako pritvorenih zavisi da li će tužiti državu i da li će "značajan deo novca koji vlada bude uzela od građana kroz najavljene ekonomske mere otići na pokrivanje štete nastale takvim pritvorima".

"U vreme kada se dešavala reforma pravosuđa, kriminalci su bili u zatvorima ili osudjeni zbog svojih krivičnih dela dok je za vreme ove vlade sve više kriminalaca na ulicama gde raste nesigurnost i nasilje", tvrdi Todorić.

Ustavni sud Srbije se, dodao je, u više navrata oglasio povodom "neustavnih pritvora ali niko niz ministarstva pravde niti tužilaštva nije imao obraza da reaguje".

"Svi se sećamo koliko su se gromoglasno hvalili hapšenjima i pri tom svojim izjavama pritiskali tužilaštvo i sudije da određene ljude drže neopravdano dugo u pritvoru", kaže Todorić.

Prema njegovim rečima, ministar Selaković i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, bi "da imaju bilo kakav osećaj političke odgovornosti" ponudili izvinjenje ili objašnjenje za veoma visok broj neustavnih pritvora na koje je DS ukazivala u poslednjih godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: