Austrija: Lovokradica ubio 4 osobe

Jedan 55-godišnji austrijski preduzimač, osumnjičen da je lovokradica, ubio je tri policajca i jednog vozača hitne pomoći, saopštili su zvaničnici Austrije.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 17.09.2013.

11:31

Default images

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je jedan policajac, za kojeg se smatralo da je talac, ubijen.

Njegov leš je pronađen kada je policija prodrla na poljoprivredno imanje na kome se ubica zabarikadirao.

On je tokom noći na teritoriji pokrajine Donja Austrija ubio dva policajca i vozača hitne pomoći, potvrdio je portparol policije u Donjoj Austriji Johan Baumšlager.

Policija je tokom noći bila obaveštena da je jedan lovokradica, poznat vlastima, ponovo u lovu, a na osnovu te informacije zatvoren je jedan put, a dva pripadnika specijalne jedinice policije Kobra zaustavili su u blizini mesta Anaberg vozilo osumnjičenog.

Specijalna jedinica uključena je u ovu akciju pošto se već godinama vodi borba protiv lovokradica u ovom kraju. Vozač automobila odmah je, prema rečima portparola policije u Donjoj Austriji Johana Baumšlagera, otvorio vatru na pripadnike jedinice Kobre.
Beta-AP
Jedan policajac koji je pogođen podlegao je povredama u bolnici, a dok je hitna pomoć pokušaval da pomogne povređenom policajcu, lovokradica je pucao i u vozača hitne pomoći, kojeg je usmrtio na mestu.

Još jedan policajac je povređen u oružanom okršaju.

Lovokradica je uspeo da pobegne pešice do jedne raskrsnice, na kojoj je stajala policijska patrola, i na njih je odmah otvorio vatru.

Tom prilikom je jedan policajac ubijen, a njegov kolega je uzet kao talac. Policijskim kolima lovokradica se, s taocem, odvezao do svog poljoprivrednog imanja u mestu Grospril kod Melka, gde se zabarikadirao.

Prema policiji, on poseduje veliku količinu municije, a policija je, sa oko stotinu čuvara reda, opkolila imanje. Policija je potvrdila da je osumnjičeni u više navrata pucao na svom imanju i nije želeo da prihvati kontakt sa policijom. Policija je na imanje dovukla i tešku mehanizaciju, oklopna vozila.

Policija je istakla da je lovokradica muškarac koji živi sam, lovac, koji poseduje legalno naoružanje. On do sada nije bio poznat policiji, ali se sada ispostavilo da je on lovokradica koji već godinama ilegalno lovi u regionu.

Prilikom upada na posed policija je pronašla policijski automobil i u njemu leš policajca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: