Talibani napali konzulat SAD

Najmanje tri osobe su poginule, a više od deset ljudi je ranjeno u napadu talibanskih ekstremista na američki konzulat u gradu Herat na zapadu Avganistana.

Izvor: B92

Petak, 13.09.2013.

08:14

Default images

Asošiejted pres navodi da su napadači upotrebili teretno vozilo sa eksplozivom, vatreno oružje i granate, kojima su pucali na obezbeđenje zgrade.

Načelnik pokrajinske policije Rahmatulah Safi rekao je da niko od napadača nije uspeo da uđe u kompleks, a da su u napadu poginula četiri napadača.

Vozilo je eksplodiralo oko 60 metara od ulaznih vrata u kompleks konzulata. U razmeni vatre odbijen je napad na konzulat.

Američka agencija navodi da su najmanje dva Avganistanca izgubila život, dok je personal konzulata bezbedan. Među ranjenima su i čuvari konzulata.

AP navodi da ovaj napad, za koji su odgovornost preuzeli talibani, ukazuje na rizičnu bezbednosnu situaciju u Avganistanu, iz kog se posle 12 godina rata povlače američki vojnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: