Odbijena žalba na pritvor dekana

Žalbeno veće Apelacionog suda odbilo žalbu branilaca prof. dr Milana Višnjića na odluku o produženju pritvora do 30. septembra ove godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2013.

13:46

Default images

"Žalba branilaca odbijena je kao neosnovana", rekla je sudija i portparolka tog suda Snežana Milošević.

Kako je ranije saopšteno iz Višeg suda u Nišu, vanraspravno veće tog suda Višnjiću je produžilo pritvor zbog mogućnosti uticaja na svedoke i zbog sumnje u teške okolnosti izvršenja dela.

Višnjića je policija privela 31. jula ove godine zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Sumnja se da je Višnjić naneo štetu Medicinskom fakultetu od 167,9 miliona dinara i 70.000 evra, saopšteno je iz Policijske uprave prilikom privođenja.

Bliski saradnici Višnjića, koji je ranije obavljao funkcije dekana i prodekana za poslediplomske studije, naučno-istraživački rad i finansije, saopštili su početkom ove sedmice da su na fakultetu pokrenuliu akciju potpisivanja peticije kojom traže da se Višnjić brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: