Usvojen zakon o ministarstvima

Skupština Srbije usvojila izmene Zakona o ministarstvima u načelu, kojima je predviđeno da Vlada posle rekonstrukcije ima 18 ministarstava.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 29.08.2013.

00:40

Default images

Izmene su usvojene sa 128 glasova "za", dok je protiv ovog akta glasalo 66 posalnika.

Izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima kabinet premijera Ivice Dačića imaće 18, umesto dosadaššnjih 17 ministarstva, jer će Ministarstvo finansija i privrede biti podeljeno na dva. Na izmene i dopune Zakona o ministarstvima podneto je ukupno 39 amandmana, koje Vlada nije prihvatila.

Nakon toga, počela je nova sednica na kojoj poslanici treba da razmotre sastav stalnih delegacija parlamenta u međunarodnim parlamentarnim organizacijama. Poslanici će na sednici konstatovati i ostavke ministara koji više neće biti u vladi.

Na početku sednice, poslanici koriste vreme za postavljanje poslaničkih pitanja.

Rasprava o amandmanima završena je u sredu nešto pre ponoći.

Izmene Zakona o ministarstvu nisu idealne, ali odslikavaju trenutni konsenzus političke volje vladajuće većine, kazao je sinoć u Skupštini ministar pravde Nikola Selaković.

U Skupštini se juče govorilo i o bontonu i došaptavanju.

Među temama je bilo i Kosovo i briselski razgovori, a poslanik DS Srđan Milivojević upitao je zašto u predložene izmene zakona o ministarstvima nije uveden obavezan lekarski pregled budućih ministara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

22 h

Podeli: