Ukinuto rešenje o Milu Đuraškoviću

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda ukinulo je rešenje Višeg suda, kojim je Milu Đuraškoviću produžen pritvor za još 60 dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2013.

14:23

Default images

"Propuštanje prvostepenog suda da postupi po nalozima iz ranijeg rešenja Apelacionog suda i da jasne i nedvosmislene razloge u odnosu na primedbe na koje je ukazano ima za posledicu postojanje bitne povrede odredaba krivičnog postupka zbog čega je prvostepeno rešenje moralo da bude ukinuto", navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Okrivljeni je do dalje odluke suda u pritvoru.

Apelacioni sud je ocenio da prvostepeni sud nije dao argumentovane razloge na osnovu kojih se može zaključiti da se u ovoj fazi postupka pritvor, kao mera obezbedjenja prisustva okrivljenog za nesmetano vođenje krivičnog postupka, pokazuje kao jedina mera. Predmet je ovom odlukom vraćen prvostepenom sudu na odlučivanje.

Đurašković je u pritvoru od hapšenja 12. decembra 2012. i sa predsednikom Delte Miroslavom Miškovićem i njegovim sinom Markom Miškovićem optužen je za zloupotrebe u putarskim preduzećima.

Miroslav i Marko Mišković brane se sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: