"Snouden činio dobro,RU da nastavi"

Bivši saradnik CIA Snouden je učinio dobro ljudskom rodu, zbog čega Rusija treba da nastavi sa svojom humanom misijom i da mu pruža podršku, izjavio Kučerena.

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2013.

15:22

Default images

Edvard Snouden, kojeg SAD traže zbog odavanja poverljivih podataka američkih tajnih službi, već više od meseca boravi u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma "Šeremetjevo" i u međuvremenu je zatražio privremeni politički azil u Rusiji, podsetila je agencija RIA Novosti.

"Što se tiče njegovog unutrašnjeg poimanja svega onoga što se desilo, on je uveren da je učinio korist američkom narodu i celom čovečanstvu. To je njegova moralna poruka", rekao je Kučerena novinarima.

Prema njegovim rečima, Snouden je kazao da je "umoran od svakodnevnih laži". On je "pravi čovek, pravi junak", dodao je advokat.

Postoje dva puta za izlazak iz nastale situacije, rekao je Kučerena. On može ostati u tranzitnoj zoni beskonačno i živeti tamo dok ne ostari ili mi, Rusija, možemo sprovoditi svoju humanu misiju i ukazivati mu pomoć, uključujući onu vezanu za njegov status. To je ono što mi sada i radimo", rekao je Kučerena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: