"Spekulacija da URS ide iz vlade"

Član predsedništva URS Nebojša Zdravković odbacio je navode u medijima o tome da u rekonstruisanoj vladi neće biti URS-a nazivajući ih spekulacijama.

Izvor: B92

Subota, 20.07.2013.

14:10

Default images

Zdravković je na konferenciji za novinare u Kragujevcu naglasio "da URS neće biti sporan da se izvrši rekonstrukcija, kao što nije ni bio kada se formirala vlada" i najavio ozbiljne razgovore iduće nedelje.

"Na osnovu informacija koje imam ozbiljni pregovori o rekonstrukciji vlade biće obavljeni iduće nedelje. Bitno je da su dogovoreni naredni koraci Vlade i njeni ciljevi narednih godina, kao i da se postave kriterijumi za merenje rezultata rada ministara", rekao je Zdravković.

On je ocenio da je rekonstrukcija vlade interesantna tema za građane Srbije, i oko toga je mnogo napisa u tablodima, ali pre svega da bi se podigao tiraž.

Zalažemo se, kako je dodao, da se izvrši rekonstrukcija sa jasnim kriterijumima i da cilj rekonstrukcije bude da se Srbija brže razvija i da se smanje velike regionalne razlike.

On je najavio da će Glavni odbor URS-a na sutrašnjoj sednici ovlastiti lidera Mlađana Dinkića da pregovara o rekonstrukciji i podsetio na stav predsedništva da URS nije voljan da se promene njeni ministri, već samo državni funkcioneri.

"Dinkić će sutra izneti predloge o smeni 15 državnih funkcionera, među kojima nema ministara, već je reč o državnim sekretarima, pomoćnicima ministara, direktorima agencija i javnih preduzeća", rekao je Zdravković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: