Tači: Briselski sporazum je zaživeo

Premijer Kosova Hašim Tači smatra da je početak primene briselskog sporazuma izuzetno značajan korak i nada se da će ubrzo biti uklonjene barikade u Mitrovici.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

15:22

Default images

Tači je na sednici Vlade izjavio da je izuzetno značajno to što može da kaže da je primena sporazuma počela u celosti.

"Sloboda kretanja je zabeležila izraziti napredak. Policija i carinici se slobodno kreću do prelaza Jarinje i Brnjak, što znači da je u celosti počela primena sporazuma o IBM-u. Ostalo je da se radi na uklanjanju svih barikada. Ostale su neuklonjene dve", rekao je kosovski premijer.

Tači je istakao da je izuzetno značajno da su zatvorene sve policijske ispostave MUP-a Srbije, što su potvrdili Policija Kosova i Euleks.

"Sada počinje faza pojedinačnog regrutovanja Srba u Policiji Kosova", rekao je Tači i dodao da je takođe značajno da se u sudovima koji deluju na severu više neće primati predmeti.

Kosovski premijer je pozvao sve političke subjekte na severu Kosova da učestvuju na izborima i rekao da treba da se organizuju u pokrete ili udruženja kako bi učestvovali na izborima 3. novembra.

Govoreći o sutrašnjoj poseti komesara za proširenje EU Štefana Filea Kosovu, Tači je rekao da će File doneti dodatne poruke o jačanju "evropskog puta Republike Kosovo, kako u procesu SSP-a, tako i u procesu liberalizacije viza".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: