Za pokušaj ubistva - po 10 godina

Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda kojom su Kristina Novak i Monja Valok osuđene na po deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva Zorana Vasilijevića

Izvor: B92

Sreda, 10.07.2013.

21:54

Default images

Kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, okrivljene su 23. septembra 2010. pokušale da ubiju Vasilijevića, koji je u saobraćajnoj nesreći usmrtio sestričinu Kristine Novak.

One su ga sačekale ispred Palate pravde posle suđenja za to krivično delo, napale i noževima mu nanele teške telesne povrede opasne po život, a spasla ga je sudska straža koja je intervenisala.

Na presudu Višeg suda iz juna 2012. žalili su se viši tužilac, okrivljene i njihovi branioci, a Apelacioni sud je te žalbe odbio kao neosnovane.

Za razliku od ovog slučaja, bivši zamenik generalnog direktora Srbijagasa Radoslav Vujačić koji je vozio više od 80 kilometara na čas i sa više od 1,9 promila alkohola u krvi pregazio dečaka Milana Lutovca dobio je, poređenja radi, samo godinu i po dana zatvora.

Takođe, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam godina zatvora Predraga Bojanića (35) jer je pijan izazvao udes i usmrtio četvoro ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: