Gugl: Ograničena saradnja s Vladom

Kompanija Gugl tražila je od vlade SAD dozvolu da objavi više detalja o zahtevima američkih vlasti za elektronskom poštom i drugim podacima. s interneta.

Izvor: Beta, AP

Utorak, 11.06.2013.

21:43

Default images

Zahtev je Gugl uputio u pismu ministru pravde Eriku Holderu i direktoru Federalnog istražnog biroa Robertu Muleru.

Gulg nastoji da opovrgne navode u medijim da je ta kompanija napravila način da američka Nacionalna bezbnednosna agencija dobije pristup velikoj količini internet komunikacije njenih korisnika.

Prema navodima koji su se prošle nedelje pojavili u medijima, NSA je imala pristup komjuterima Gulga i mnogih drugih komapnija poveznih s internetom kako bi prikupila podatke o ljudima koji žive izvan SAD.

Gugl insistira da je s vladom SAD sarađivao veoma ograničeno.

Londonski Gardijan i Vašington post prošle nedelje su, na osnovu informacija uzbunjivača Edvarda Snoudena obelodanili dva sporna programa NSA za nadzor sumnjivih komunikacija u inostranstvu, koji uključuju telefonske razgovore, elektronsku poštu, fotografije, video snimke i drugu komunikaciju na internetu.

Snouden je radio za kompaniju Buz Alen Hamilton koja je obezbeđivala konsultantske usluge, tehničku podršku i analize za američke agencije i ministrastva, a podatke o programima nadzora prikupio je dok je radio u kancelariji NSA na Havajima kao radnik Baz Alena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: