Dodik: RS trpi što je deo BiH

Republika Srpska trpi ogromnu štetu što se nalazi u sastavu Bosne i Hercegovine, izjavio je predsednik Srpske Milorad Dodik.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.05.2013.

10:43

Default images

On je upozorio da životni važni zakoni u Federaciji BiH, posle hapšenja predsednika Živka Budimira prošle sedmice, nema ko da potpiše i Srpska zbog toga trpi.

Dodik je rekao i da je projekat Međunarodnog monetarnog fonda, koji podrazumeva stabilizaciju javnih finansija u BiH, doveden je u pitanje, jer Federacija BiH ne funkcioniše.

“Srpska trpi ogromnu štetu zbog toga što se nalazi u sastavu BiH”, rekao je Dodik novinarima u Gradiški tokom obeležavanja 18 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije koji je sproveden vojno-policijskom akcijom “Bljesak”.

Dodik je poručio i da Kancelarija visokog predstavnika ne treba da se "petlja" u unutrašnje stvari BiH, "jer su oni i zabrljali".

"Ovo je dokaz da BiH ne može da egzistira. OHR i međunarodni faktori su, formiranjem vlasti u FBiH, proizveli najveću krizu u BiH nakon Dejtona", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: