Pajtić sa Burkhardom o Vojvodini

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić razgovarao je sa šefom Misije OEBS u Srbiji Peterom Burkhardom o ustavnom položaju i nadležnostima Vojvodine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2013.

18:03

Default images

Pajtić je ambasadora Burkharda obavestio o odredbama Ustava Srbije koje se odnose na Vojvodinu, piše u saopštenju pokrajinske vlade.

"Vlada Vojvodine stara se da obezbedi očuvanje jezika i pisama, kulture i tradicije pripadnika raznih nacionalnih zajednica. Posebnu politiku pozitivne diskriminacije (Vlada) vodi u obrazovanju pripadnika romske zajednice, za njihovu ekonomsku emancipaciju i integraciju u društvo", piše u saopštenju.

Sa šefom Misije OEBS danas je razgovarao i vojvođanski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić i rekao da se "teško" mogu privatizovati mediji u Vojvodini koji emituju program na više jezika.

Po rečima Grujića, takvih radija i televizija ima u gotovo svakoj od 45 lokalnih samouprava u pokrajini.

"Mađarska ima 39 medija o kojima brinu lokalne samouprave, isto toliko ima i Hrvatska koja upravo postaje članica EU. Podrška OEBS nam je važna, jer treba uvažiti potrebe građana Vojvodine", ukazao je Grujić.

Šef Misije OEBS danas se sastao i s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem koji je rekao da su u poslednjih 10 godina Novom Sadu nedostajale podrška pokrajinske i republičke vlasti.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov poručio je, prilikom susreta sa šefom Misije OEBS, da problemi u Vojvodini ne smeju da se rešavaju uličnom politikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: