Čanak državnom vrhu: Budite mudri

Lider LSV Nenad Čanak pozvao je državni vrh Srbije da, odlučujući o ponudi rešenja za Kosovo, odabere nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Izvor: B92

Petak, 05.04.2013.

14:44

Default images

Čanak je u otvorenom pismu pozvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika i prvog potpredsednika Vlade, Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića da postupe hrabro, mudro i u interesu svih građana.

"Na pitanju Kosova i Metohije odrediće se ne samo sudbina građana Kosova, nego i sudbina svih građana Republike Srbije. Ujedno, to je pitanje koje će na dugi rok odrediti put i zbivanja u čitavom regionu", napisao je predsednik LSV.

Po njegovim rečima, tešku poziciju dodatno opterećuju "patriotske" lekcije onih koji sami nisu bili u stanju da doprinesu rešenju i za čijih mandata su neopravdano velike sume novca otišle na sumnjive projekte na Kosovu, a šverc je cvetao.

"Srbija mora konačno da se suoči sa svojim problemima. Odlučite se za nastavak puta Srbije ka EU. EU je dokazani prijatelj koji je do sada, na razne načine pomagao Srbiju i demokratske procese u njoj. Prijatelj koji ne priča bajke nego i pomaže", naveo je Čanak.

Dodao je da članstvo u EU briše granice i može da pomogne u vezi s mnogim pitanjima koja se danas čine kao tvrda i nerešiva, što će omogućiti da Srbija bolje pomaže građanima za čiju je budućnost danas zabrinuta.

"Ukoliko se odlučite za nastavak evropskog puta, znajte da možete, u vezi s tim pitanjem, računati na podršku LSV i naših poslanika", zaključio je Čanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: