Ponedeljak, 04.03.2013.

16:14

I Tači se sastao s Rikerom

Premijer Kosova Hašim Tači sastao se danas u Briselu s pomoćnikom američkog državnog sekretara Filipom Rikerom. Pre njega s Rikerom razgovarao Dačić.

Izvor: Tanjug

Default images

Tači i Riker su razgovarali o rešavanju više pitanja koja zahtevaju međudržavni, regionalni i širi pristup i istovremeno je kosovski premijer dobio podršku SAD za dijalog i očuvanje suvereniteta zemlje.

Kako je saopšteno iz kabineta, Tači je tokom razgovora s Rikerom istakao da će primena do sada postignutih sporazuma znatno poboljšali život građana Kosova nezavisno od nacionalne, verske ili političke pripadnosti.

Riker je ponovio nedvosmislenu podršku SAD dijalogu i čestitao premijeru Tačiju na njegovom i angažovanju Vlade Kosova u tom procesu.

Visoki američki diplomata je još jednom potvrdio da SAD podržavaju teritorijalni integritet Kosova ističući da dijalog treba da ide napred u cilju stvaranja dobrosusedskih odnosa i evropskih integracija, kaže se u saopštenju Vlade Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: