Oformljen klub bivših poslanika DS

U Skupštini Srbije formiran je novi poslanički klub “Zajedno za Srbiju”, čini ga šest nekadašnjih poslanika DS. Sutra prva konferencija za novinare.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 25.02.2013.

16:29

Default images

Petrović je rekao Tanjugu da će on biti predsednik novog poslaničkog kluba, a njegova zamenica će biti Sanja Čeković.

Priključenje tom klubu ranije su najavili i Boško Ristić, Nebojša Zelenović, Miodrag Đidić i Milovan Marković. To će biti 14. poslanički klub u Skupštini Srbije.

Kako je najavljeno iz republičkog parlamenta, svi članovi novog poslaničkog kluba sutra će od 13 sati održati konferenciju za novinare u centralnom holu Doma Narodne skupštine.

Kako propisuje Poslovnik o radu Skupštine Srbije, poslanička grupa je obrazovana podnošenjem predsedniku parlamenta spiska članova koji je potpisao svaki član poslaničke grupe. Na spisku se posebno naznačava predsednik i njegov zamenik, a poslanik može da bude član samo jedne poslaničke grupe. Poslaničku grupu čini najmanje pet poslanika.

Petrović je isključen iz DS pošto je kao bivši ministar odbio da vrati poslanički mandat.

Ranije danas Sanja Čeković je izjavila da se novi poslanički klub može očekivati uskoro.

Istraživanja u ovom trenutku pokazuju da bi građani voleli da na političkoj sceni vide i neku novu stranku. Ipak, analitičari navode da to ne znači da bi građani u velikom broju za te stranke na izborima i glasali.

Da li ima mesta za nove stranke?

Sanja Čeković veruje da ima. Posle SPO i Demokratske stranke, misli da je pravu političku ideja našla sa Dušanom Petrovićem. Njoj je ovo treći mandat u parlamentu, a ni Dušan Petrović nije novo lice u politici. Da li građani mogu da veruju starim licima s novim patijskim knjižicama?

Osim Petrovića, i Zoran Živković fomira novu partiju. Istraživanja, kažu analtičari, pokazuju da između 40 i 50 procenata građana kažu da bi voleli da vide novu političku stranku. A efekat zamora i zasićenja glavnim političkim akterima nije karakterističan samo za Srbiju - slična je situacija u mnogim evropskim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: