Ponedeljak, 25.02.2013.

12:36

Ovih dana novi poslanički klub

Poslanica Sanja Čeković najavila je da će u parlamentu vrlo brzo biti formiran novi poslanički klub, koji će predvoditi Dušan Petrović, a potom i nova stranka.

Izvor: Tanjug

Default images

Čekovićeva, koja je poslanica Izvornog Spskog pokreta obnove, a u parlament je ušla na listi "Izbor za bolji život -Boris Tadić", rekla je da će Petrović ovih dana objaviti ime novog poslaničkog kluba i podatke o tome ko će sve činiti taj poslanički klub.

"Nakon toga ćemo ući u proces formiranja stranke i to moramo brzo da odradimo, jer je proleće već tu", rekla je Čekovićeva i dodala da je ozbiljno političko razmatranje decentralizacije bio njen glavni motiv da se priključi tom poslaničkom klubu.

Prema njenim rečima, u Srbiji postoji dosta stranaka čiji su programi slični i koje se uglavnom bave velikim političkim temama, poput EU, Kosova, ekonomije...

"Kako vreme prolazi te teme se polako zatvaraju, a život u Srbiji se ne menja, ne ide nabolje. Veliki deo Srbije je ostao zapušten i razlike među gradovima i regionima su ogromne", rekla je Čekovićeva.

Ona je navela da je to veliki politički prostor i da se stranke pitanjem decentralizacije bave uglavnom u kampanjama.

Čekovićeva smatra da će nova stranka znati da nađe rešenje za svaki grad u Srbiji.

Demokratska stranka isključila je Dušana Petrovića zbog njegovog odbijanja da kao bivši ministar vrati mandat stranci, nakon čega je on saopštio da će formirati poseban poslanički klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: