Vlada odobrila kredit RTS-u

Vlada Srbije na današnjoj sednici odlučila da RTS-u odobri beskamatni kredit od 1,8 miliona evra i da Dejana Pavićevića imenuje za oficira za vezu s Prištinom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

15:58

Default images

Na današnoj sednici vlade potvrđene su ranije najave da će Pavićević, šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u tehničkom dijalogu, biti oficir za vezu u Prištini. Vlada je takođe odlučila i da u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otvori ambasadu Srbije. Sednica vlade još traje.

Podsetimo da je generalni direktor RTS-a Aleksandar TIjanić nedavno u intervjuu NIN-u izjavio da javni servis neće izdržati do februara ukoliko Vlada ne počne da im pozajmljuje tri miliona evra mesečno.

On je tada rekao da je nova vlast, kao i sve prethodne vlade, ostavila RTS bez rešenog sistema finansiranja. "Ako nam u sledećih šest meseci vlada ne pozajmljuje tri miliona evra mesečno i ne reši pitanje stabilnog finansiranja, RTS neće izdržati do sredine februara", rekao je Tijanić.

Dejan Pavićevića se tematikom Kosova i Metohije bavi od 2008, a u Ministarstvu za KiM je bio šef kabineta, a zatim sekretar Pregovaračkog tima u dijalogu Beograda i Prištine.

Od osnivanja je direktor vladine Kancelarije za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu, zadužen za implementaciju postignutih sporazuma, kao i za podršku dijalogu.

U septembru prošle godine Vlada Srbije ga je imenovala za šefa Pregovaračkog tima u dijalogu Beograda i Prištine.

Pavićević je rođen u Beogradu 15. avgusta 1979. U Beogradu je završio osnovnu, srednju školu i diplomirao prava. Trenutno priprema doktorsku disertaciju u oblasti teorije prava.

Oficiri za vezu neće biti ambasadori i neće imati poseban status, rekao je nedavno Pavićević i poručio da će oni biti ljudi koji će olakšavati komunikaciju.

Pavićevićev zadatak, kako je ranije nagoveštavano, kao oficira za vezu, trebalo bi da bude nadgledanje primene sporazuma dogovorenih u Briselu.

Prištinski mediji objavili su ranije da će u Beograd kao prištinski oficir za vezu doći Ljuljzim Peci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: