Mirel impresioniran reformama

Direktor u Generalnom direktoratu za proširenje EK Pjer Mirel impresioniran velikim brojem reformi koje se sprovode u Srbiji i otvorenošću vlasti za razgovore.

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2013.

13:34

Default images

"Moram reći da sam vrlo impresioniran velikim brojem reformi koje su u toku ili su u priremi - strategije, akcioni planovi, a impresioniran sam još jednim aspektom - otvorenošću za razgovore o svim pitanjima", rekao je Mirel novinarima posle sastanka sa srpskim zvaničnicima o primeni Prelaznog trgovinskog sporazuma.

On je ocenio i da je vlada pokazala veliku odlučnost u borbi protiv korpucije, a da je sada važno da, pored velikog političkog podstreka, dođe i do sistemskih promena kroz strategije ili nove zakone.

Na sastanku je, kako je rekao, ocenjeno da se Prelazni trgovinski sporazum sprovodi bez teškoća i da je ostvaren izuzetan napredak u trgovinskim odnosima Srbije i EU u protekle tri godine, posebno u izvozu srpskih poljoprivrednih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: