Zapaljen automobil Marka Jakšića

Automobil poslanika DSS Marka Jakšića iz Kosovske Mitrovice zapaljen je prošle noći u tom gradu, na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 19.12.2012.

08:28

Default images

Incident se dogodio nešto posle tri sata u Ulici kralja Petra, a očevici kažu da niko nije povređen.

Kancelarija za Kosovo i Metohije najoštrije je osudila paljenje automobila Marka Jakšića. "Po ko zna koji put ponavljamo da nekažnjeno nasilje stvara novo i zato tražimo hitno pronalaženje i kažnjavanje počinioca ovog incidenta", navedeno je u saopštenju.

Jakšić je potvrdio Tanjugu da mu je automobil, marke "hjundai", zapaljen rano jutros oko tri sata, i da je, i pored intervencije vatrogasaca, potpuno uništen.

On smatra da je uzrok paljenja automobila njegovo političko delovanje i zalaganje za to da je Kosovo Srbija, i pretpostavlja da su to učinili Albanci iz južnog dela grada.

Kosovska policijska služba je obavila uviđaj, a istraga je u toku.

Tokom protekle noći u Mikro naselju u severnoj Kosovskoj Mitrovici zapaljen je i automobil pripadnika KPS-a.

DSS osudila napad na Jakšića

Demokratska stranka Srbije osudila je danas napad na narodnog poslanika i člana predsedništva te stranke i poručila da nikakvi napadi neće moći da "ućutkaju" njihovu politiku odbrane Kosova i Metohije.

Portparol te stranke Petar Petković istakao je u saopštenju da je Jakšić najistaknutiji borac za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, i ocenio da je nesumnjivo to razlog za napad na njega.

"Kukavački je izvršen napad pod velom noći, ali zato DSS poručuje da nikakvi napadi neće moći da zastraše i ućutkaju našu politiku odbrane Kosova i Metohije. Ako albanski separatisti stoje iza ovog napada, onda je to samo kontinuitet nasilja koje neprestano čine. Danas u Srbiji ima mnogo patriota koji daju punu podršku Marku Jakšiću", zaključio je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: