Novi Pazar: Štrajkuje i "Vodovod"

Posle nedavnog generalnog štrajka radnika JKP "Čistoća" i štrajka upozorenja u Gradskoj upravi, u Novom Pazaru štrajkuju radnici JP "Vodovod i kanalizacija".

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2012.

14:04

Default images

Razlozi štajka su loši uslovi rada i neisplaćenih pet plata i više doprinosa.

Doprinosi zaposlenima u JKP "Vodovod i kanalizacija", kako tvrde štrajkači, nisu uplaćeni od 2010. godine. Predsednik Štrajkačkog odbora Salem Hajrović je rekao da zaposleni od poslodavca traže da im obezbedi bolje uslove za rad i reši problem dotrajale mehanizacije.

U štrajku je polovina od 278 radnika "Vodovoda i kanalizacije", koji su poslednjih nekoliko godina više puta štrajkovali zbog istih problema.

"Tražimo da se isplata naših dohodaka i uplata doprinosa uskladi sa ostalim javnim preduzećima u gradu, kao i da nam se topli obrok, prevoz i regres isplaćuju po kolektivnom ugovoru. Tražimo i da se uradi nova sistematizacija, kao i plan i program za izlazak iz krize preduzeća", rekao je Hajrović, preneli su lokalni mediji.

On je istakao da radnici neće odustati od štrajka dok ne bude ispunjen minimum njihovih zahteva.

"Od 27. novembra, kada smo održali štrajk upozorenja, dva puta smo razgovarali sa direktorom, koji zbog raznih blokada računa i problema nije mogao da udovolji nijednom od zahteva. U lokalnoj samoupravi nisu našli za shodno da nas prime i da se upoznaju sa suštinskim problemima preduzeća", rekao je Hajrović.

On je rekao da štrajk predstavlja "vapaj i alarm odgovornim ljudima" da preduzmu potrebne korake kako bi spasili to preduzeće.

"Ako ovom gradu treba "Vodovod" i voda, treba nešto da preduzmu da bi mi mogli da funkcionišemo i da uredno građane snabdevamo vodom", rekao je Hajrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: