Klintonova i Eštonova stižu 30.10.

Hilari Klinton i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton boraviće u radnoj poseti Srbiji u utorak, 30. oktobra, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima.

Izvor: B92

Subota, 27.10.2012.

13:05

Default images

Američki Stejt department saopštio je ranije da će Klintonova posetiti Srbiju, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu da bi pružila podršku i pokazala posvećenost SAD budućnosti Balkana u evropskoj i evroatlantskoj zajednici.

Klintonova i Eštonova će tokom posete Beogradu i Prištini ponoviti podršku nastavku i napretku u dijalogu i ohrabiti sprovođenje konkretnih koraka koji će omogućiti napredak Srbije i Kosova na putu ka EU, navedeno je u saopštenju Stejt departmenta.

Klintonova će svoju balkansku turneju završiti posetom Hrvatskoj i Albaniji. Predsednik vlade Ivica Dačić izjavio je juče da posetu Ketrin Ešton i Hilari Klinton doživljava kao "podršku nastavku puta koji je započela nova Vlada Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: