Asad: Arapsko proleće donelo haos

Damask -- Predsednik Sirije Bašar Asad izjavio je da je "Arapsko proleće" samo donelo haos i naglasio da sirijski pobunjenici ne mogu pobediti.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je rekao da njegova vlada neće pasti kao vlada Moamera Gadafija u Libiji i dodao da je dijalog jedino rešenje.

Egipatske novine tvrde da im je Asad dao intervju, dok sirijski zvaničnici tvrde da je predsednik Sirije govorio neformalno, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). U medjuvremenu, stižu izveštaji o novim sukobima u Siriji.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da su se vladine snage, uz pomoć borbenih helikoptera, sukobile s pobunjenicima u blizini vojnih kasarni Hananu, u distriktu Arkub, u severoistočnom delu Alepa.

Obližnji Sakur i cetnralni disktrikt Bustan al-Kasr, takodje, su napadnuti tokom noći, navodi ta opoziciona organizacija sa sedištem u Londonu.
U Siriji je u četvrtak poginulo najmanje 225 ljudi - 140 civila, 39 pobunjenika i 46 pripadnika snaga bezbednosti. Više od 30 osoba stradalo je u bombardovanju benzinske pumpe u provinciji Raka.

Prati B92 na Viberu

Svet

Kremlj: Poštujemo izbor Francuza

Moskva -- Kremlj je saopštio da poštuje rezultate prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj i da želi da se odnosi Pariza i Moskve razvijaju u "obostranom interesu".

Svet ponedeljak 24.04. 11:07 Komentara: 0
strana 1 od 11940 idi na stranu