Asad: Arapsko proleće donelo haos

Predsednik Sirije Bašar Asad izjavio je da je "Arapsko proleće" samo donelo haos i naglasio da sirijski pobunjenici ne mogu pobediti.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.09.2012.

23:47

Default images

On je rekao da njegova vlada neće pasti kao vlada Moamera Gadafija u Libiji i dodao da je dijalog jedino rešenje.

Egipatske novine tvrde da im je Asad dao intervju, dok sirijski zvaničnici tvrde da je predsednik Sirije govorio neformalno, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). U medjuvremenu, stižu izveštaji o novim sukobima u Siriji.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je saopštila da su se vladine snage, uz pomoć borbenih helikoptera, sukobile s pobunjenicima u blizini vojnih kasarni Hananu, u distriktu Arkub, u severoistočnom delu Alepa.

Obližnji Sakur i cetnralni disktrikt Bustan al-Kasr, takodje, su napadnuti tokom noći, navodi ta opoziciona organizacija sa sedištem u Londonu.
U Siriji je u četvrtak poginulo najmanje 225 ljudi - 140 civila, 39 pobunjenika i 46 pripadnika snaga bezbednosti. Više od 30 osoba stradalo je u bombardovanju benzinske pumpe u provinciji Raka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: