Mićunović: Rebalans nam neće pomoći

Rebalansom će se povećati prihodi, ali se povećavaju i rashodi, tako da je konačan rezultat opet deficit, kaže Dragoljub Mićunović, šef poslaničkog kluba DS.

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2012.

09:47

Default images

Mićunović je uveren da nova vlada neće sa sobom doneti i povećanje životnog standarda.

On navodi da je inflacija ono što pogađa građane, pošto povećanje plata mora da prati inflaciju kako ne bi došlo do pada životnog standarda. "Inflacija je ono što pogađa stanovništvo", navodi Mićunović.

Mićunović navodi da postoji "misterija" oko javnog duga, i demantuje da je on bio sakrivan od građana.

"Postoje različite metodologije izračunavanja, da li ulazi dug države, preduzeća, negde da, negde ne...ali sve u svemu nema prikrivanja. Mi smo bili na granici i zakoračili preko granice...ali ono što se sada pojavljuje, preći ćemo granicu 50 posto", kaže Mićunović.

Mićunović kaže da postoji strateška neusaglašenost u strategiji nove vlade u borbi protiv siromaštva. Šef poslaniče grupe DS potvrdio je, gostujući u Kažiprstu B92, da njegova stranka neće podržati rebalans budžeta.

"Mi smo juče imali analizu, naš je zaključak, i pored nekih pozitivnih mera...nema jasne discipline", navodi Mićunović i dodaje da je razgovarao sa liderom LDP Čedomirom Jovanovićem, koji je protiv rebalansa, i da o rebalansu budžeta treba sa svima razgovarati zato što je zadatak poslanika da spreči mere vlade koje su loše.

Mićunović dodaje da su prvi potezi ove vlade užurbani i neumereni, i ocenjuje ih kao loše.

"Uprkos svim naporima, ne mogu da shvatim koliko je ova vlada ozbiljna. Zadatak je svake vlade da brine o građanima, o životnom standardu...ona se zasad uglavnom bavi pokušajima da one prethodne oblasti, ali uglavnom treba da vidimo i neke njene pozitivne programe", kaže Mićunović.

On navodi da su već "prve noći" naprednjaci najavili zakone o narodnoj banci, protiv kojih su se bunili i Svetska banka i EU.

Mićunović, komentarišući izjave Ivice Dačića povodom Parade ponosa kao "ulaznice u EU", kaže da je greška što se parada prošle godine nije održala i da se to desilo pošto je država poklekla pred nasilnicima. Mićunović je komentarisao i izjavu Aleksandra Vučića da je Farmakom bio prinuđen da učestvuje u kupovini Politike kao usluga najvećoj stranci u prošloj Vladi, rekavši da se DS neće baviti takvim optužbama, osim da traže dokaze.

Mićunović kaže da nikada ni u jednom organu stranke nije bilo pomenuto pitanje kupovine nekih novina.

"Ono što ja mogu da tvrdim, jeste da ni u jednom organu Demokratske stranke nikada nije bilo pomenuto pitanje neke novine ni kupovine novina, koliko ja znam", rekao je Mićunović za B92.

Mićunović je rekao da će tražiti dokaze i naveo da ne može neko tek tako da na javnom servisu, Radio-televiziji Srbije, iznosi takve optužbe.

"Ja mislim da je u svetu normalno da ako neko nekoga optuži, onda mora da ima dokaze. Ako se taj koji je nateran pojavi, pa kaže jeste,
naterali su me, ali ako dođe treće lice i sedne usred dnevnika javnog servisa i sad kao specijalni javni tužilac vodi istragu, ja to ne razumem", naveo je Mićunović.

On je odbacio optužbe u dnevnom listu "Informer" Sretena Jocića, koji služi 15 godina kazne zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo i kome se sudi za organizovanje ubistva zagrebačkog novinara Ive Pukanića, da je po nalogu Mićunovića davao velik novac za političke projekte.

"Naravno da to nije tačno. Nikad u životu nisam tog čoveka ni sreo. Mi smo došli do dna i totalne neodgovornosti da možete da uzmete čoveka kome preti kazna od 40 godina zatvora koji kaže da sam ja ono ili ovo. Pa, to je suludo", dodao je Mićunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: