Jugonostalgičari prave JRT

Jugoslovenska radio-televizija JRT, simbol bivše zemlje, uskoro bi ponovo mogla da zaživi.

Izvor: B92

Petak, 27.07.2012.

19:50

Default images

Projekat su pokrenuli mladi entuzijasti iz svih republika bivše SFRJ, a ideja im je da prvo počnu da emituju radijski, a potom i TV program preko interneta.

Iako podseća na onaj signal od pre 20 godina koji je označavao početak zajedničkog programa republičkih i pokrajinskih TV centara, ovoga puta najavljuje projekat koji je do sada okupio 50 volontera iz regiona, a među njima i Vladimira Đumića iz Beograda.

"Pa privukla me je ideja, jer nam JRT svima ostala u lepom sećanju, nama starijima, i želim da pomognem mladim ljudima da to zaživi", kaže Đumić."Ideja je da se ponovo otvore centri širom bivše Jugoslavije, da se prijave mladi volonteri željni rada na televiziji, tako da pozivamo sve da se priključe na našoj Fejsbuk stranici."

Na Fejsbuku je sve i počelo i to od onog trenutka kada je 17-godišnji Benjamin Hasanić iz Maglaja pokrenuo stranicu i pozvao sve one koji su voleli JRT, iako se on sam u to vreme nije ni rodio, da mu se pridruže.

Program će, kao i nekad, biti informativno-zabavni, proizvodiće se u gradovima širom bivše zemlje, a osnovni cilj im je borba protiv nacionalizma.

"JRT će se truditi da ne bude deo ni edne stranke, niti politike mogu da utiču na naš rad. Trudićemo se da se borimo protiv svih mogućih fobija kao što su nacionalizam i ostalo", kaže Đumić.

Program novog JRT-a počinje da se emituje preko interneta već za nekoliko nedelja, a ubrzo potom planiraju i TV kanal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: