Pomor riba u Rasini kod Kruševca

U reci Rasini kod Bivolja kraj Kruševca, ribočuvarska služba "Rasina plus" pronašla je nekoliko stotina mrtvih riba.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2012.

23:45

Default images

Načelnik ove službe Milan Milošević objasnio je da su ribolovci koji su se zatekli na licu mesta primetili veliku količinu pene, najverovatnije od deterdženta.

Iako se u blizini Rasine u Bivolju nalaze dve hemijske industrije, ne može se sa sigurnošću tvrditi ko je odgovoran za pomor, naveo je Milošević i dodao da je zbog niskog vodostaja na rekama svako ispuštanje hemikalija pogubno za život u njima. Pre dve nedelje, ribočuvarska služba je zabeležila pomor i u gornjem toku reke Rasine kod Aleksandrovca gde je u proseku pronađeno oko 400 mrtvih riba po kilometru. Iako su nadležne službe obišle potencijalne zagađivače, još nisu poznati rezultati ove istrage.

“Po rečima ribolovaca Rasinom je tekla pena i kažu da je bio prekriven tok uginulom ribom. Inspektor izašao na lice mesta pregledom smo ustanovili da je 30 metara ispod železničkog mosta na jednom ispustu primetili smo penu, odakle je zavod za javno zdravlje uzeo uzorke pene”, rekao je Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: