Akcija Cepelin: Privedeno 5 dilera

Ministar Ivica Dačić kaže da je u akciji "Cepelin" privedeno pet članova kriminalne grupe zbog proizvodnje i distribucije skanka.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2012.

10:54

Default images

Akcija koja je počela u novembru okončana je na lokaciji Mirijevski bulevar pre dva dana, a uhapšeni su Vladan Lazović (54), Aleksandar Maksimović (28), Luka Novak (26), Dragana Džepina i Mira Damjanović (24).

Kako je Dačić precizirao, uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti predati istražnom sudiji posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.
Tanjug
Tokom akcije zaplenjena je velika količina veštački gajene marihuane-skanka, preciznije 270 kg gotovog proizvoda i 200 kg sirove marihuane, čija vrednost iznosi oko milion i po evra.

Zasadi marihuane, dodao je Dačić, pronađeni su u različitim fazama, a pored droge, zaplenjeno je i devet pištolja, dve kašikare, jedno pakovanje plastičnog eksploziva, dva prigušivača i 200 000 evra.

Dačić je na konferenciji za novinare u Palati Srbija, u prisustvu direktora policije Milorada Veljovića i saradnika, istakao i da osumnjičeni Lazović ima laboratoriju za uzgoj narkotika i na imanju u opštini Stara Pazova, dok je u laboratoriji u kojoj je zaplenjena navedena droga bila instalirana skupocena i sofisticirana oprema.
Tanjug
"Organizovana kriminalna grupa prodavala je drogu za pet do sedam hiljada evra po kilogramu i bila je namenjena evropskom tržištu. Specifičnost ove kriminalne grupe je i priprema džointa po uzoru na kubanske cigarete, koji su prodavani po ceni do pet evra, u zavisnosti od veličine", rekao je Dačić.

Rezultate akcije "Cepelin" Dačić je okarakterisao kao veoma značajne, jer pokazuju opredeljenje policije za suzbijanje jednog od najvećih zala današnjice.

Dačić je podsetio i da je u prethodnom periodu u akciji suzbijanja proizvodnje i dilovanja narkotika "Morava" izrečeno više od deset hiljada mera zadržavanja i lišavanja slobode.

"Heroin i kokain se ne proizvode u našoj zemlji, ali marihuana-skank da. Moramo nastaviti zajedničku borbu u rešavanju tog problema. Čestitam svim učesnicima akcije Cepelin", poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: