Nađeno telo Milana Jurišića?

Španska policija ispituje posmrtne ostake pronađene u jednoj reci u Španiji kako bi se utvrdilo da li je to Milan Jurišić iz "zemunskog kriminalnog klana".

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2012.

12:45

Default images

Za nekoliko dana znaće se da li posmrtni ostaci pronađeni u madridskoj reci Manzanares pripadaju Jurišiću, saopštili su ministri policije Španije i Srbije‚, ali nisu saopštili da li su do mesta na kome su našli ostatke došli na osnovu iskaza Sretka Kalinića ili na osnovu pisma, za koje španski mediji javljaju da je pronađeno u stanu u kome se krio Luka Bojović.

Treutno, španska policija ispituje posmrtne ostake pronađene u jednoj reci u Španiji, da bi se utvrdilo da li se radi o Milanu Jurišiću iz "zemunskog klana". Ovaj begunac, koji je zbog ubistva premijera osuđen na 30 godina robije, pobegao je iz Srbije nakon ubistva, a mediji su godinama spekulisali o tome gde se nalazi.

"Trenutno se u Španiji vodi istraga vezano za sumnju da je dosšlo do ubistva Jurišića i da se njegov leš, to jest ostaci nalaze u reci i trenutno su na veštaćenju", rekao je Ivica Dačić.

Njegov španski kolega Horhe Fernandes Dijas, rekao je da ćočekuje da za koji dan španska kriminalistička policija pruži sve odgovore

Dijas je rekao i da se izručenjem Luke Bojovića i trojice njegovih saradnika bavi špansko pravosuđe i dodaje da su oni trenutno potpuno sigurni – u zatvoru! On tvrdi da Španija nije utočište srpskim kriminalcima.

"Budite sigurni da ako postoje srpski kriminalci koji su u u jednom trenutku pomislili da u Španiji mogu da imaju jedan lagodan zivot, da greše uveliko. Tako nije bilo nikada, a ja vas uveravam da neće biti ni u buduće", kazao je on, na šta mu je Dačić odgovorio da bi on voleo dakriminalci nažu utočište u Španiji, ali u zatvoru.

Zajedno sa Lukom Bojovićem, u Španiji su uhapšena još trojica njegovih saradnika, među kojima je i Vladimir Milosavljević, u odsustvu osuđen za ubistvo Đinđića.

Sretko Kalinić, koji je osuđen za isto delo, priznao je da je tokom bekstva više puta boravio u Španiji, dok su mediji više puta spekulisali da se u toj zemlji krije nekadašnji direktor C marketa Slobodan Radulović, optužen da je na čelu stečajne mafije, kao i Željko Maksimović Maka, glavnoosumnjičeni za ubistvo policijskog generala Boška Buhe.

Misteriozno pismo

"Pais" piše da se u pismu, koje je na srpskom jeziku, navodi da je Jurišić ubijen posle svađe sa Bojovićem oko jedne ženske osobe. Autor pisma opisuje i svirep način na koji je ubistvo izvršeno - čekićem, posle čega je telo samleveno u mašini, a ostaci bačeni u reku. Policijski izvori navode i da se spominje da su "neki delovi tela pojedeni, a da je jedna mašina za mlevenje uništena i da su Zemunci prostorije u kojoj je ubistvo izvšeno čistili pet dana".

Prema ranijim medijskim izveštajima plaćeni ubica "zemunskog klana" Sretko Kalinić je rekao da je on ubio i Jurišića i Ninoslava Konstantinovića, takođe pripadnika "zemunskog klana".

Kalinić je, kako je svojevremeno pisao hrvatski "Nacional", ispričao da je Jurišića ubio u Španiji, da ga je doslovno raskomadao, samleo u mašini za mlevenje mesa, spakovao u plastične kese i bacio ih u reku. Kalinić je ispričao i da je Konstantinovića ubio u Srbiji, da su ga zakopali blizu auto-puta Zagreb - Beograd. Uprkos Kalinićevim navodima, Konstantinović je jedini preostali član "zemunskog klana" za kojim postoji aktivna poternica Interpola.

Španski mediji navode i da je policija već sigurna da je telo Jurišićevo, ali bi zvanična potvrda trebalo da stigne nakon analiza u Centralnoj forenzičkoj laboratoriji Španije. Eksperti će DNK sa više od stotinu pronađenih delova kostiju uporediti sa uzorcima DNK Jurišićeve bliske rodbine, koje bi trebalo da dostavi srpska policija.

Forenzičari su posmrtne ostatke vadili iz madridske reke Manzanares u sredu u dvočasovnoj akciji, a osim delova kostiju pronađen je i deo mašine za mlevenje.

Milan Jurišić je bio u bekstvu od atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine, a u odsustvu je pred Specijalnim sudom osuđen na 30 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: