Šešelj opet prebačen u bolnicu

Vojislav Šešelj jutros iz pritvora u Ševeningenu hitno prebačen u bolnicu u Hagu. Iz Haškog suda kažu da je u pitanju zakazana intervencija, a ne hitan slučaj.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 01.03.2012.

13:44

Default images

"Ovim putem potvrđujem da je Šešelj prebačen u bolnicu van Pritvorske jedinice Ujedinjenih nacija. Ovo je prethodno zakazan tretman i nije hitna intervencija. Sekretarijat je o ovome ranije danas obavestio njegovu porodicu i pravne savetnike", saopštila je portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić.

Ona nije želela da daje dalje detalje o zdravstvenom stanju Šešelja, rekavši da to ne može da učini bez njegove saglasnosti. “Nije prebačen u bolnicu zbog hitnog slučaja, već zbog tretmana koji je ranije zakazan”, ponovila je Jelačićeva.

U SRS međutim tvrde da o pogoršanom stanju Šešelja nisu bili obavešteni ni njegova porodica ni advokati ni komitet za njegovu odbranu.

"U više navratata porodica i prijatelji su pokušali da stupe u kontakt sa Šešeljem, međutim, nakon naših provera, pre sat vremena smo saznali da je on u bolnici", rekao je Mirović na konferenciji za novinare.

On je dodao da niko iz Šešeljeve porodice i pravnog tima nije obavešten, kao i da su do podataka o Šešeljevom odlasku u bolnicu došli nezvanično.

"Kontaktirali smo više ljudi u Haškom tribunalu, tako da je informacija proverena", rekao je Mirović.

Predstavnici Srpske radikalne stranke su naveli da pokušavaju da dobiju i zvaničnu potvrdu informacije da je Šešelj u bolnici.

Vojislav Šešelj je od početka godine više puta bio prebacivan iz pritvora u bolnicu, a 12. januara mu je ugrađen pejsmejker.

Šešelju, koji je u Tribunalu od marta 2003, sudi se od jeseni 2007, po optužnici za zločine nad Hrvatima i muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH od 1991-1993, a završne reči su zakazane za početak marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: