Rusija: 14 zatrpanih u zgradi

Ispod ruševina stambene devetospratnice u Astrahanu, u južnoj Rusiji, u kojoj je danas eksplodirao gas, moglo bi biti zatrpano još 14 ljudi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2012.

15:02

Default images

Zgrada se srušila pošto je eksplozija raznela njene donje spratove, a veruje se da je uzrok eksplozije izlivanje gasa.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je 12 osoba povređeno, a da je sedam još u bolnici, među kojima dvoje dece. Prema nekim izveštajima, isticanje gasa moglo bi biti prouzrokovano pokušajem samoubistva.

Foto: Beta
"Sudbina 14 ljudi je još nepoznata", izjavio je ministar za vanredne situacije Pavel Popov.

Ministarstvo za vanredne situacije poslalo je na mesto eksplozije dva ogromna aviona "Iljušin-76" sa stručnjacima za spasavanje i potrebnom mašinerijom.

Ruski premijer Vladimir Putin naložio je da se oformi specijalna komisija, s potpredsednikom vlade Viktorom Zupkovim na čelu, kako bi se utvrdio tačan uzrok nesreće, rekao je njegov portparol Dmitrij Peskov.

Ministarstvo za hitne situacije je saopštilo da je jutros oko devet časova eksplodirao gas u devetospratnoj zgradi i da su spasilačke službe ubrzo posle toga došle na mesto nesreće.

Eksplozije izazvane neispravnim gasnim sistemima često se dešavaju u Rusiji i drugim bivšim sovjetskim republikama zbog zastarele infrastrukture, koja nije modernizovana više decenija, podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: