Nedelja, 13.11.2011.

22:39

Srećković: Glavni odbor će odlučiti

Potpredsednik SPO Srđan Srećković kaže da o njegovoj odgovornosti može da raspravlja jedino Glavni odbor, a ne Predsedništvo stranke.

Izvor: Tanjug

Default images

Srećković je rekao da Glavni odbor SPO-a o tome može da raspravlja na predlog predsednika stranke i uz podršku dvotrećinske većine, a da Predsedništvo stranke nema ovlašćenja da se o tome izjašnjava.

"Ukoliko Glavni odbor stranke donese odluku da moje aktivnosti i angažovanje u stranci ne zaslužuju podršku, to će onda značiti i moje napuštanje svih funkcija. Za sada nenadležni organi o tome ne mogu raspravljati", kazao je Srećković Tanjugu povodom upozorenja Predsedništva SPO-a da sprovodi politiku stranke, jer će u suprotnom protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak koji povlači isključenje.

"Kao potpredsednik stranke i jedan od retkih funkcionera koji je u teškim vremenima po stranku ostajao kada su mnogi otišli, očekujem da Glavni odbor stranke između dva sabora razgovara o Strategiji za budućnost stranke i odnosima sa drugim političkim partnerima", rekao je Srećković.

Na današnjoj sednici Predsedništva se, kako je rekao, nije raspravljalo o odgovornosti potpredsednika.

Srećković je kazao da je zatražio zakazivanje sednice Glavnog odbora koji je, kako je dodao, jedini nadležan da donosi strateške oduke vezane za budućnost stranke, među kojima su pitanje odnosa prema državnoj politici prema prema Kosovu i stvaranju partnerstava s političkim organizacijama.

On je rekao da se o potpisivanju programskog dokumenta "Preokret", koji su podržali i LDP i SDU, stranački organi SPO-a, odnosno Glavni odbor nije izjašnjavao.

"Od marta 2008, odlukom Glavnog odbora, strateški partner SPO-a je Demokratska stranka i smatram da je za budućnost stranke i od interesa da na izbornoj listi izađemo kao jedna moderna, profilisana, proevropska prozapadna desnica, u saradnji s demokratskom levicom koju predstavlja DS", kazao je Srećković.

On smatra i da kao deo vladajuće koalicije SPO treba da bude konstruktivan partner i da ne treba da odstupa od državne politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

12 h

Podeli: