Ukradena 3 busplus aparata

Već počelo uništavanje nove opreme, nestala tri nova "Busplus" aparata iz tramvaja na linijama broj 2 i 7. Nadležni najavljuju ugradnju kamera

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2011.

22:35

Default images

Bahati sugrađani su u roku od sat i po iz vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" ukrali tri nova validatora za overu personalizovanih "busplus" kartica.

U dispečerskom centru GSP kažu da ovo nije prvi put da vandali kradu ove aparate i prave štetu, ali da otkako je počelo njihovo postavljanje u vozila javnog prevoza nije zabeleženo da za jedan dan, a kamoli za kraće vreme nestane čak tri.

"Dva validatora ukradena su iz dva tramvaja koji saobraćaju na liniji 7, a treći iz vozila sa oznakom 2. Vozač sedmice, garažnog broja 354, primetio je na okretnici na Novom Beogradu da je u vagonu uništeno nekoliko sedišta, kao i validator. I kolega koji je upravljao vozilom 367 prijavio je da je sa rukohvata kod četvrtih vrata nestao novi aparat za poništavanje, odnosno registrovanje karata", kaže dežurni dispečer u GSP.

Kada smo nedavno pitali nadležne u "Busplusu", kako će da zaštite imovinu od vandala, imajući u vidu dosadašnju praksu pojedinaca koji se bahato ponašaju i uništavaju vozila javnog gradskog prevoza, dobili smo sledeći odgovor:

"Nažalost, uvek ima onih koji se neodgovorno ponašaju prema javnoj svojini svih Beograđana. Apelujemo da povedu računa i ne uništavaju aparate i opremu koja je ugrađena u vozila, jer će u tom slučaju biti pravno sankcionisani. Svako uništavanje bilo kog aparata u vozilu se trenutno registruje u operativno-kontrolnom centru i centralnom kompjuteru koji se nalazi kod vozača. Uništavanje javne imovine kazniće nadležne službe", rekli su u "Busplusu".

U "Busplusu" veruju da sugrađani žele kvalitetan i udoban javni gradski prevoz i da će ipak i sami voditi računa kako se ponašaju u vozilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: