Sreda, 02.11.2011.

09:06

Odloženo oduzimanje imovine Džajiću

Odloženo ročište za privremeno oduzimanje imovine nekadašnjem predsedniku FK "Crvena zvezda" Draganu Džajiću i njegovim saradnicima.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Sledeće je zakazano za 24. januar, jer Viši sud u Beogradu pre donošenja nove odluke želi da sakupi neophodnu dokumentaciju koja se tiče prihoda osumnjičenih.

Viši sud je ranje odlučio da Džajiću, finansijskom direktoru FK "Crvena zvezda" Vladimiru Cvetkoviću i prvom sekretaru kluba Milošu Marinkoviću, kao i članovima njihovih porodica privremeno zapleni najveći deo imovine, ali je to rešenje 19. jula ukinuo Apelacioni sud i naložio da se ponovo odluči o zahtevu tužilaštva za privremeno oduzimanje imovine.

Viši sud, pored ostalog, čeka izveštaje o prihodima Džajića, Cvetkovića i Marinkovića i članova njihovih porodica, kojima takođe preti zaplena nekretnina i skupih automobila.

Osim njima, tužilaštvo traži i oduzimanje imovine od fudbalskog menadžera Ranka Stojića, kome se zajedno sa bivšim Zvezdinim funkcionerima sudi zbog malveracija sa transferima fudbalera "Crvene zvezde" u strane klubove.

Oni su optuženi da su zloupotrebom službenog položaja od 1998. do 2002. prisvojili 7,12 miliona evra, osam i po miliona nemačkih maraka i dva miliona američkih dolara od transfera više fudbalera.

Svima je imovina "zamrznuta", što znači da ne mogu da je prodaju ili poklanjaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: