"Naći ćemo gde su pare iz Kolubare"

Državna tužiteljka Zagorka Dolovac kaže da će istraga utvrditi gde je novac od zloupotreba u Rudarskom basenu Kolubara.

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2011.

23:27

Default images

"Govorimo o zloupotrebi od 12 miliona evra i neplanski potrošenih 70 miliona evra", rekla je Dolovčeva povodom hapšenja bivšeg direktora Kolubare Dragana Tomića i još 16 ljudi u vezi sa malverzacijama u tom preduzeću.

Ona je istakla da će "istraga utvrditi krivicu svakog od onih koji su učestvovali u pljački građana Srbije u Kolubari".

Prema njenim rečima, poslednja hapšenja osumnjičenih za najteža krivična dela su tek početak sprovođenja državne strategije za suzbijanje korupcije na najvišim nivoima i borbe protiv organizovanog kriminala.

Takođe kaže i da je prikupljanje dokaza u predmetu "Kolubara", "koji je jedan od najznačajnijih u borbi protiv korupcije, počelo i pre nego što je javnost za to saznala" i da je saslušano više od stotinu svedoka i da je prikupljena obimna dokumentacija na više desetina hiljada strana, na osnovu čega su i privedeni osumnjičeni za malverzacije.

Ceo intervju Zagorke Dolovac možete pročitati ovde.

Dragan Tomić, bivši direktor Kolubare i funkcioner DSS-a, uhapšen je prilikom pokušaja bekstva iz zemlje, a policija je privela još 17 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: