Kosovo: 15 dana pritvora za vozače

13 vozača iz Raške će ostati u pritvoru 15 dana, odlučio sud u Vučitrnu nakon saslušanja, zbog neovlašćenog ulaska na Kosovo. Više na www.b92.net/info

Izvor: B92, Beta

Petak, 23.09.2011.

08:29

Default images

Opštinski sud u Vučitrnu odredio je večeras pritvor od 15 dana za 13 vozača iz Raške, zaposlenih u kompaniji Eurokop, zbog ilegalnog ulaska na Kosovo.

Prema izjavama koje su dali, vozači su rudu prevozili za Crnu Goru odakle je trebala da ide dalje.

20.55 - Sudija mitrovičkog opštinskog Suda koji je izmešten u Vučitrnu Zehra Vrbovci odredila je večeras 15 dana pritvora vozačima kamiona preduzeća "Eurokop" iz Raške zbog osnovane sumnje da su neovlašćeno ušli na Kosovo.

Vrbovci je izjavila da postoji osnovana sumnja da su 13 osumnjičenih neovlašćeno prešli administrativni prelaz i da im zbog toga preti novčana kazna od najmanje 250 evra do zatvorske u trajanju do tri meseca.

Ona je kazala da će u pritvor biti uračunata i dva dana policijskog zadržavanja, dodajući da će početkom sledeće sedmice održati glavni pretres.

18.24 - Tužilac je zatražio od suda da izda nalog za hapšenje Vasilija Đorovića, koji je u bekstvu, zbog sumnje da je počinio isto krivično delo.

Policija je u sredu uveče uhapsila 13 vozača kamiona preduzeća "Eurokop" iz Raške na carinskom terminalu u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Vozači su za potrebe Rudarsko-hemijskog kombinata "Trepča" vozili koncentrat za jednu švajcarsku firmu.

Situacija na severu Kosova je danima nepromenjena.

Preko Jarinja ni danas ne prelaze pešaci, a lokalni Srbi za prolaz vozila koriste novi alternativni put koji su probili nakon što je Kfor sinoć zaprečio prethodno napravljen alternativni pravac.

17.00 - Pripadnici Kfora kod Jarinja pokušali su da bagerom uklone barikadu od zemlje na kojoj su bili lokalni Srbi. Posle razgovora sa Srbima odustali su od te namere.

15.45 - U Opštinskom sudu Kosovska Mitrovica u Vučitrnu počelo je saslušanje 13 vozača zbog sumnje da su neovlašćeno ušli na Kosovo, a javni tužilac je predložio pritvor, čemu su se usprotivili advokati Srba koji su im dodeljeni po službenoj dužnosti.

15.30 - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović stigao je u zgradu opštine Leposavić, gde će razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave sa severa Kosova.

15.05 - Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog KiM Milan Ivanović je ocenio da se stanje na severu Pokrajine pogoršava i pored diplomatske aktivnosti srpskog rukovodstva.

13.31 - Na administrativnom prelazu Končulj-Bela zemlja, između opština Bujanovac i Kosovska Kamenica, kamioni sa robom iz centralne Srbije čekaju 4-5 sati da uđu na Kosovo.

Kako agencija Beta saznaje od albanskih privrednika iz Preševa i Bujanovca koji su za plasman svoje robe usmereni na kosovsko tržište, razlog višesatnog zadržavanja kamiona je odrednica "Kosovo i Metohija" koja nedostaje u dokumentaciji.

13.00 - Preko aministrativnog prelaza Jarinje na severu Kosova ni danas ne prelaze pešaci, iako je od jutros Kfor otvorio pešačku stazu u, a prolaz vozila je već danima onemogućen barikadama koje su lokalni Srbi postavili ispred prelaza.

Vozila tokom jutra, međutim, neometano prolaze alternativnim putem kojim su nedaleko od Jarinja zaobiđeni baza i punktovi Kfora.

11.00 - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović razgovaraće danas u Leposaviću sa predstavnicima lokalne samouprave sa severa Kosova o aktuelnoj situaciji na tom prostoru. Bogdanović će po podne razgovarati sa predsednicima opština Zvečan, Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i načelnikom kosovsko-mitrovičkog okruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: