Sreda, 14.09.2011.

23:40

K. Mitrovica: Šljunak nasred mosta

Glavni most preko reke Ibar u Kosovskoj Mitrovici je blokiran. Kako B92 saznaje, na sredini mosta istovarena je velika količina šljunka.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Na taj način je onemogućen prelazak iz južnog u severni deo Kosovske Mitrovice, jer su zatvorene sve saobraćajne trake.

Srbi koji su se okupili u blizini glavnog mosta preko Ibra u severnom delu Kosovske Mitrovice, razišli su se oko pola sata posle ponoći. Nakon što su se razišli na mestu gde je prosut šljunak stigli su i pripadnici Kosovske policijske službe.

U blizini ibarskog mosta ostale su manje grupa Srba, koji prate dalji razvoj situacije.

Na sredini i na južnoj strani mosta mogu se videti pripadnici Kosovske policije i policije Euleksa, koji posmatraju dogadjanja u severnom delu grada.

Situacija je mirna ali napeta, javlja izveštač Tanjuga.

Nešto pre ponoći u Kosovskoj Mitrovici čula se pojedinačna pucnjava iz vatrenog oružja, ali se nije moglo odrediti iz kog dela grada je pucano.

U Kosovskoj Mitrovici barikade su postavljene ranije na istočnom mostu, i na ulazu u ovaj grad iz pravca Zvečan, gde se saobraćaj obavlja samo jednom trakom.

Na pumpama nestašica goriva

Na benzinskim pumpama na severu Kosova došlo je do nestašice nafte i naftnih derivata.

Zalihe koje su postojale su potrošene, benzina nemamo, rekli su izveštaču Tanjuga prodavci na nekoliko benzinskih pumpi u Zvečanu. Na aparatima za točenje goriva stoje natpisi na kojima piše da goriva nema, kao ni gasa.

Neki od vozača koji su večeras pokušali da svoje automobile napune gorivom bezuspešno su obilazili pumpe u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu.

Zaposleni na pumpama nisu mogli da kažu kada će doći do normalizacije snabdevanja naftnim derivatima.

Prva nestašica goriva na severu pokrajine pojavila se odmah nakon što je Kfor zatvorio jedan od alterantivnih piutnih pravaca na severu Kosova u selu Izvori, opština Zvečan, na putu prema Novom Pazaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: