Izbeglice iz Afrike stižu u Italiju

Oko 2.000 emigranata iz severne Afrike stiglo je tokom vikenda na italijansko ostrvo Lampeduza, objavila je agencija ANSA.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.08.2011.

10:18

Default images

Među emigrantima koji su u više desetina čamaca stigli na ostrvo između subote ujutru i nedelje ujutru je oko stotinu žena i četrdesetoro dece, uključujući i tri bebe.

Obalska straža je juče primetila još dva čamca sa nekoliko stotina emigranata, na oko 50 kilometara od južne obale Lampeduze.

Takođe, u noći između subote i nedelje, dva brodića sa 45 muškaraca, jednom ženom i dvoje dece pristala su na jugozapadu Sardinije, preneo je AFP.

Od početka godine, najmanje 11.000 Afrikanaca, bežeći od sukoba u severnoj Africi, iskrcalo se u južnoj Italiji, a taj broj se povećava od kada je NATO počeo vazdušne napade na Libiju sredinom marta.

Prema podacima humanitarne organizacije "Sent Eđidio", najmanje 1.820 emigranata iz severne Afrike, većinom poreklom sa juga Sahare, udavilo se od početka godine na Mediteranu, u pokušaju da stignu do Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: