Prajd: Dačić u klin, Palma u ploču

Ivica Dačić pozvao političare da u izjavama pred ovogodišnju Paradu ponosa budu odmereni, ali je Dragan Marković ponovio stav da su LGBT osobe bolesne.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.08.2011.

23:50

Default images

"Pozivam sve političare da u svojim izjavama imaju u vidu obavezu MUP-a", rekao je ministar policije u Jagodini, kao i da postoje ozbiljni bezbedonosni rizici.

"Ovde ne govorim o ličnim stavovima, ovde govorim o tome da ukoliko neka društvena grupa ili organizacija želi da organizuje neki javni skup, MUP je u obavezi da taj skup obezbedi", naveo je Dačić.

"Moramo imati u vidu da u ovim trenucima, kada se Srbija nalazi pred odlukom da li će dobiti status kandidata i datum o početku pregovora, u uslovima problema i krize na Kosovu, jedan događaj sa velikim incidentima ne bi išao na ruku Srbiji i građanima Srbije", rekao je Dačić.

Na pitanje novinara da li je "smekšao" stav koalicionog pratnera Dragana Markovića Palme o gej paradi, Dačić je kazao da MUP "ne organizuje paradu ponosa, to organizuju aktivisti njihove organizacije, to nije pitanje za MUP, mi se ne bavimo politikom".

Ovogodišna Parada ponosa se planira za septembar, mada tačan datum nije još objavljen. Prošlogodišnju manifestaciju LGBT osoba koja je održana 10. oktobra, pratili su veliki neredi po centru Beograda.

"Nisam promenio stav - to je bolest"

Gradonačelnik Jagodine je poručio da on i Jedinstvena Srbije na čijem je čelu "nisu promenili stav o gej paradi i toj populaciji".

"Nismo promenili stav, ali ja nisam za nasilje, neka budu mirne demonstracije, ali ne da se na ulici pokazuje nešto što je za mene bolest - homoseksualnost", rekao je Dragan Marković.

"Moj lični stav i JS je da smo protiv svakog skupa gde homoseksulaci demonstriraju, posebno ulicama Beograda, jer žele da prikažu nešto što je bolest - da je normalno", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: