Počeo Nišvil džez festival

Koncertom u čast Šabanu Bajramoviću na platou pored spomenika kralju romske muzike u Nišu, počeo je 28. Nišvil džez festival.

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2011.

23:28

Default images

Najveće interesovanje publike izazvao je Darko Rundek koji je na binu izašao dok je Diksi bend iz Bugarske izvodio pesmu Đelem Đelem.

Plato oko spomenika Šabanu Bajramoviću na nišavskom keju bio je premali za sve ljubitelje džeza i one koji su voleli Šabanove pesme.

Pre pojavljivanja Diksi benda iz Bugarske, Darka Rundeka i Šaban Bajramović tribjut benda, publici se kratko predstavio Miša Blam ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo.

Ministar kulture poželeo je građanima da ovih dana uživaju u džez muzici a on sam izabrao je da bađ veceras dođe u Niš iako je svečano otvaranje festivala zakazano za sutra.

Na ovogodišnjem Nišvilu nastupiće preko 400 muzičara i 40 bendova iz dvadesetak zemalja.

Nišvil džez festival ima status manifestacije od nacionalnog značaja. I ove godine će pored nagrade za životno delo učesnicima biti dodeljene i nagrade Šaban Bajramović i Car Konstantin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: