Hram Svetog Save: Radi se o grešci

Sveštenstvo Hrama Svetog Save oglasilo se povodom promocije knjige ratnog zločinca Milana Lukića i kažu da je reč o nesmotrenoj grešci jednog sveštenika.

Izvor: B92

Petak, 05.08.2011.

19:13

Default images

On se o promociji knjige nije konsultovao sa višim crkvenim vlastima, a kasnije je i sam uvideo grešku, kada je pročitao knjigu.

Prisustvo jednog sveštenika na promociji ove knjige, dakle, ne izražava pogled Crkve na njen sadržaj. Sveštenstvo Hrama izražava žaljenje što se to uopšte dogodilo, saopštilo je sveštenstvo Svetosavskog hrama.

Podsetimo, zvaničnici SPC nisu reagovali na to što je za promociju knjige haškog zločinca Milana Lukića korišćen parohijski dom Hrama Svetog Save u Beogradu.

Streljanje petoro i ubistvo još sedmoro ljudi, spaljivanje oko 120 nevinih civila u Višegradu, brutalno zlostavljanje zarobljenika, otmica i ubistvo 16 ljudi iz Sjeverina samo su neki od zločina za koje je, prema haškom sudu, ali i domaćem pravosuđu, odgovoran Milan Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: