PSS traži odgovornost starešina

Policijski sindikat Srbije zatražio odgovornost nadležnih starešina u Policijskoj upravi u Zrenjaninu zbog propusta u akciji u kojoj je poginuo jedan policajac.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2011.

18:06

Default images

Prilikom pokušaja privođenja u kući osumnjičenog, poginuo je policajac Aleksandar Rkman, a ranjen je policajac Ivan Radin.

"Najmanje što mogu načelnik i starešine po liniji komandovanja da urade, jeste da iz moralnih razloga podnesu ostavku", naveo je predsednik PSS-a Veljko Mijailović.

"To neće doneti mir porodici nastradalog kolege, ali će barem pokazati da u ovakvim tragedijama neko ipak mora snositi odgovornost", navodi se.

U saopštenju PSS je navedeno da je desetak dana pre tragedije otac ubice Gorana Petrovića prijavio policiji da ga sin zlostavlja i preti da će ubiti nekoliko policajaca, kao i da ima pištolj.

"Međutim, niko od starešina u Policijskoj upravi u Zrenjaninu nije reagovao na prijave, već su deset dana kasnije na stan ubice, koji je bio osuđen za dva ubistva, bez ikakvog plana poslali neiskusne policajce, koji Petrovića nikada nisu videli", stoji u saopštenju PSS.

PSS takođe navodi "da je jedan starešina nakon tragičnog događaja, a prema saznanjima tog sindikata, sačinio falsifikovani plan Petrovićevog privođenja koji pre toga nije postojao, iako se išlo u hapšenje opasnog kriminalca, a na taj način pokušano je zataškavanje propusta nadležnih starešina".

"Mi nemamo ljudskih života na bacanje, da mladi i pošteni policajci nekome služe kao glineni golubovi. Ovakva praksa mora da prestane i hitno moraju da se preispitaju procedure u ovakvim slučajevima", naveo je predsednik PSS-a Mijailović.

Policajac Rkman poginuo je 21. jula, obavljajući službenu dužnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: