Sanader piše Barozu

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader poslao je pismo predsedniku Evropske komisije Hose Manuelu Barosu I optužio Vladu u Zagrebu za lažiranje podataka.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.06.2011.

10:56

Default images

Sanader je pismo iste sadržine poslao na još 15 adresa.

U pismu se navodi da su u izveštaju Vlade, u poglavlju 23, iznesene tendenciozne i neistinite tvrdnje.

U Izveštaju, u poglavlju “Suzbijanje korupcije” navodi se da je “USKOK podignuo brojne optužnice i pokrenuo brojne istrage, između ostalog, i protiv bivšeg predsednika Vlade i glavnih zvaničnika hrvatskih trgovačkih društava”.

“To su nesitinite i tendeciozne tvrdnje”, navodi Sanader i naglašava da protiv njega nikada nije podignuta ni jedna optužnica.

Pismo je poslato i predsedniku Ivi Josipoviću, šefu Sabora Luki Bebiću, kardinalu Bozaniću, predsedniku SDP Zoranu Milanoviću, ostalim čelnicima političkih stranka u Hrvatskoj i ambasaorima Austrije I Mađarske u hrvatskoj.

Ako želimo i zalažemo se za ulazak u Europsku Uniju onda smatram da je vrlo važno da poštujemo pravna načela i pravne norme koje se u EU primenjuju već niz godina, kaže Sanader u pismu i podseća na kršenja ljudskih prava zbog nemogućnosti uvida u rezultate dosadašnje istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: