Čije je zemljište Luke Beograd?

Milan Beko, ministar Oliver Dulić i Strahinja Sekulić, gradski pravobranilac, gosti su emisije Insajder uživo, koji se emituje na programu B92.

Izvor: B92

Nedelja, 22.05.2011.

14:39

Default images

Poslednja odluka suda je da se Milanu Beku privremeno zabrani da raspolaže imovinom Luke Beograd dok se ne reši spor koji traje već godinama između nje i grada Beograda.

To preduzeće su putem preuzimanja akcija od radnika, ali i od države 2005. godine, za oko 50 miliona evra, kupili Milan Beko i Miroslav Mišković.

Ono se prostire na jednoj od najekskluzivnijih lokacija u Beogradu i to na oko 200 hektara.

U Insajderu je još pre dve godine otkriveno da je, zbog niza pogrešnih odluka predstavnika države i nadležnih institucija, budžet potencijalno oštećen za oko dve milijarde evra.

Kako je dokazano u Insajderu, biznismeni su putem privatizacije po minimalnim cenama kupovali propale fabrike koje su uglavnom bile na ekskluzivnim lokacijama i tako dolazili do zemljišta, koje je najvredniji resurs svakog grada i države.

Posle tog serijala promenjen je zakon koji je trebalo da na neki način nadoknadi štetu nastalu godinama unazad, odnosno da svako ko hoće da se upiše kao vlasnik zemljišta mora da plati konverziju po tržišnoj vrednosti.

“Čije je zemljište Luke Beograd” tema je emisije u kojoj prvi put na jednom mestu, uživo, govore Milan Beko, Oliver Dulić i Strahinja Sekulić.

Luka Beograd prodata je u vreme Vlade Vojislava Koštunice, kada je ministar privatizacije bio Predrag Bubalo. On je rečima: “Neću ni u snu” odbio poziv da učestvuje u emisiji Insajder uživo.

Pozivamo posetioce B92.net/info da pošalju svoje komentare na večerašnju emisiju "Insajder", kao i na tok emisije "Insajder uživo". Vaši komentari biće objavljeni tokom emisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: