Nedelja, 22.05.2011.

14:39

Čije je zemljište Luke Beograd?

Milan Beko, ministar Oliver Dulić i Strahinja Sekulić, gradski pravobranilac, gosti su emisije Insajder uživo, koji se emituje na programu B92.

Izvor: B92

Èije je zemljište Luke Beograd? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

Plaćenik

pre 12 godina

Beko plaća po komentaru? Gde da se javim, voleo bih da znam kako ta konspiracija funkcioniše, pošto prosečan sluđeni Srbin u svašta veruje. Kinta bi mi dobro došla. Ja te baš i ne hvalim, dokazano si obrazovan i veoma inteligentan. Prosto ti nije bio težak posao pored buranije od političkih i partijskih nameštenika. Lepo si im rekao - otkupite luku po ceni, pa je onda Baraćka, Dulić i slični prodajte za 2,5 milijarde evra. Investitori strani (da zanemarimo ono planetarno 178. mesto, jer je sigurno Beko kriv) će da pohrle da kupe.

zbun

pre 12 godina

Vrlo je zanimljivo koliko su svi ovi komentari isti kao i nacin na koji poslanici LDP-a brane Milana Beka u Skupstini Srbije i na svakom drugom mestu. Eto sta ti je finansiranje stanaka, das malo a dobijes armiju komentatora obozavalaca

Princip je isti , sve su ostalo nijanse...

pre 12 godina

Nešto kupiš kao poljoprivredno zemljište za 200 evra/ar pošto su urbanistički planovi uglavnom tajni dok se interesi ne usklade, pa se onda Plan za to isto zemljište proglasi građevinskim i preproda za 20.000 evra/ar., samo kad imaš svog čoveka da ti to javi ili za tebe promeni namenu zemljišta. Princip je isti samo se radi o nivioima i kao sve po zakonu...

Nikola

pre 12 godina

Gledan i gorim!!, svi politicari su nam godinama isti kao po sablonu, samo menjaju boje kojima pripadaju ali prazna demagogija, filozofija i nestrucnost ostaje. Na zalost malo je onih koji bi im se suprotstavili pa makar i u izrazavanju svog misljenja. Gospodinu Beku veliko hvala sto nam u retkim prilikama kada se javno pojavi bar malo otvoti oci.

An gor 1

pre 12 godina

Da sam ja Beko,ovima nikada nista ne bih platio,covek im je dao lepu ponudu,otkupite Luku ako je tako vredna,sto mucite coveka ako je platio koliko je prodavac trazio !?
Ujedno,Beko me odusevio iako sam mislio da je prevarant,pogresio sam jer se radi o pametnom coveku koji samo hoce da sa svojim parama plati najnize, a da profitira maximalno, i to je normalna logika !
Kada bi kojim slucajem Luku poklonili Dulicu,sta mislite sta bi on radio sa njom...ministar koji placa 400 000 evra reklamu ??!

Dugedjo

pre 12 godina

Mislim da je ovo Beko trebao dobiti za 1 dinar.Vise bih on koristi doneo Beogradu(narodu) izvrsenjem svog projekta nego sta bih nasi politicari uradili(za narod) sa parama da im je platio i 120 000 e za ar.
Veceras me uverio da je bolji i voditelj i praobranioc i ministar.Smesni su pored njega,zao mi je sto je to tako jer ga inace ne gotivim.
Ministar ima poseban trentman cim on kao ortoped radi ovo sto radi.

Ambruš Šandor

pre 12 godina

...Svi akteri večerašnje emisije se pozivaju na zakone, sadašnje i predhodne...Ali, gospodo, skoro svaki dana putem RTS-2, vidimo na koji način u Skupštini Republike Srbije se donose, bolje reči "štancuju" zakoni.......
....Sve što u idu nacrta zakona, Vlada Srbije predloži, u skoro podpuno praznoj Skupštinskoj sali razmatra, sa veoma malo mogućnosti da se poslaničkim amandmanima, ista popravi, a uvek sa najmanje 126 poslanika vladajuće političke koalicije usvoji...Skoro na identičan način su i predhodne srpske vlade predlagale nacrte zakona, predhodni sastavi skupštinski sastavi "popravljali" i usvajali...I imali smo i imamo "kvalitene zakone"...i onda imamo samo AFERE....kojih se Vlast kači onda, kada treba osiromašeni narod zamajavati praznim pričama, obećanjima o demokratiji, pravdi...evropejstvu, ...a Srbija se skoro u svim segmentima života, u e nalazi na samom dnu liste evropskih država, a samo za koje mesto više od samog dna list država Zemljine lopte...

oleb

pre 12 godina

Gospodin Beko je sasvim upravu kada je rekao ministru da su pare potrošene na bilborde, dokaz tome je da, svaka opština je dobila toliko novca da kupi jedva metle, a svi znamo da se na sva zvona pričalo o ''Čišćenju srbije''.I mislim da je ovoj vladi veoma žao što se nisu ''ovajdili'' privatizacijom luke...I da nam je neko da vodi državu kao što je Beko, bilo bi nam sigurno bolje, uzimao bi on za sebe al bi i za narod bilo, a ne ovako njih ima ih vazda pa bi svi da uzimaju.

Seka

pre 12 godina

Najvise volim kada se Beko poziva na sudske odluke. Zar EU nije skoro rekla sta misli o nasem sudstvu. Zbog takvih odluka je neophodno da se reformise.
Seka

GAGI

pre 12 godina

Udješ u mesaru i kupiš kilogram mesa po nižoj ceni, dodješ kući, ispečeš deci i sutra cela porodica ima trovanje.Da li sam ja kriv što sam kupio jevtino meso ili mesar koji ga je prodavao.Naravoučenje:hapsite mesara.

ceda vrsac

pre 12 godina

Da li je gosin Beko tu nesto muvo, to ce se sada tesko dokazati. a da ovaj covev poseduje zavidno znanje i ogromnu sposobnos i uspesnost u biznisu to je ocigledno. to treba iskoristiti, takvi ljudi treba da budu u vladi i vode privredu. beka za premijera. svaka cast gosn beko.

Predrag

pre 12 godina

Zanima me samo čija je vrata nogom otvarao gospodin Cepter kada je za bagatelu uzeo brodogradalište? Mogli biste se malo više ovim pozabaviti.Pozdrav

Jasna

pre 12 godina

Milan Beko nema adekvatnog sagovornika veceras. Milan Beko, koga uopste ne poznajem, deluje sigurno i nedodirljivo. Ovo mi sve lici na "selo gori a baba se ceslja"!
Srbija je dovedena do apsurda, mi gradjani ponizeni, izmrcvareni, cutimo.
Sta ono rece Obrenovic?

Zare Zoki

pre 12 godina

Sada ukapirah zasto ponavlja "Ajmo jos jednom"..pa ceka promenu vlasti, imam osecaj da jedva ceka. Razmislih ovako pored Morave gde nema luka, koliko jos luka ima na Dunavu? (Ma nema ni ribe)

Kovac

pre 12 godina

Beko jasno i precizno veceras govori za razliku od ovih!Svako treba da radi ono sto zna i u sta se razume!Nije normalno da Dulic kao ortoped bude ministar za prostorno planiranje!To samo moze u Srbiji!

Jasmina

pre 12 godina

Drzava podjednako prodaje macku u dzaku i narodu kao i investitorima. Kljucno pitanje koje narod treba da zanima jeste zasto je Srbija na 176 mestu? Molim ministra da odgovori i na pitanje kako to NIS vredi samo 4 puta vise od luke, a profiti ovih kompanija se ne mogu uporediti.

boris

pre 12 godina

Gospodin Beko je profesionalac. Virtuozni mag biznisa. Skidam kapu. Nije on kriv za neznanja, propuste i "druge" stvari nesposobnih drzavnih cinovnika!

Dex

pre 12 godina

Kada se Beko i Miskovic odsele iz zemlje i napuste biznis, mnogi ce ostati bez posla, a tada ce poceti da ih mole ti isti koji ih sad napadaju. Da je neki stranac vlasnik luke Beograd ovo mu sigurno nebi radili.

Avram

pre 12 godina

Kad vlast poželi da se dopadne narodu koji je izgubio svaku nadu i poverenje jer je uvek prevaren, onda kreće u velike obračune. Suština je u otimanju od onih koji imaju. A narod voli kad se neko razapinje na krst. Željni su nečije krvi. Generalno, svi koji su uložili 1 EUR u ovoj zemlji gledaju da isčupaju 50 centi i pobegnu glavom bez obzira. Jer ovde se ekonomija guši politikom.

dubravka

pre 12 godina

Luka je ruglo Beograda, ali redosled poteza nevalja, i za to treba neko da odgovara. A sada prosite od Beka koji ima zakon na svojoj strani.

Jovan

pre 12 godina

Joj kako se ovaj Dulic sad pravi fin pred izbore. Svi su oni isti i ova i prosle vlade. Sporni biznismeni i politicari su u veoma jakoj sprezi u zajednickoj pljacki naroda (procitajte tekst "Privatizacija: oglodana srbija" na sajtu B92/BIZ). Nista se nece promeniti dok se mladi i pametni ne okupe i nesto promene!

Aleksandar

pre 12 godina

Gledam reprizu insajdera i vec me nervira ponavljanje istih stvari, navodjenje samo onoga sto je bilo vredno u imovini neke firme, a ne navodjenje onoga loseg. Konkretno, BIGZ je prodat tek na trecoj aukciji, prva je odrzana 29.9.2005, druga 17.11.2005, firma je bila na ivici stecaja, sa mnogo zaposlenih kojima dve godine nisu isplacivane zarade. Onaj ko je kupio BIGZ "kupio" je i sve te obaveze.
Pogledajte sledeci link http://www.priv.rs/Agencija+za+privatizaciju/90/BIGZ.shtml/seo=/companyid=906#priv4
Zato bi bilo dobro, zarad objektivnog novinarstva, da gledaocima kazete punu istinu o necemu.
I za kraj, sve vredi onoliko koliko je neko to spreman da plati, svidelo se to nama, drzavi ili Insajderu.

Limen

pre 12 godina

Sad moze i da se pojavi vlasnik zemljista Luke od pre 100 godina i da kaze da je njegovo i da dobije na sudu!ne moze se zakon sprovoditi retroaktivno!!

nebojsa stevanovic

pre 12 godina

Niko ne moze preneti na drugoga vise prava nego sto sam ima-osnovni postulat u pravu svojine i prometu nepokretnosti. ako je grad vlasnik od 1975 onda je Beku neko prodao nesto sto nije bilo njegovo(osim za debelu lovu) tako da nista od toga i sve ostalo mora biti predmet antikorupciske istrage.

Miroslav

pre 12 godina

Strasno sta se desava u ovoj zemlji,kriminal,korupcija,ucene...Sudstvo cuti,policija se plasi da intervenise,mladi odlaze,radnici ostaju bez posla,plate kasne,a tajkuni se bogate...U ovoj zemlji nema vise zivota...

nabukodonosor

pre 12 godina

Kad bih se ja pitao sve bih to što ima u luci porušio i zasadio veliku šumu kanadske topole. Pa kad počnu da lete mace ima sve da vam izađe na nos.

Jovan

pre 12 godina

Sudija ponovo donosi privremenu meru na zahtev Grada apsolutno se oglusivsi na naloge apelacionog suda bez rocista, kao da ce neko sad odmah da dodje i iskeshira 2 milijarde evra za kupovinu luke. Istrazivacki novinari, a zasto ne proverite azurnost i procenat ukinutih odluka postupajuceg sudije, koji je, eto cuda, avanzovao?

Vladimir

pre 12 godina

Do sada nisam voleo "tajkune", posle veceras bi sutra glasao za Beka da se kandiduje za predsednika! Mada niko nije pitao Minsitra odakle njemu i njegovom bratu pare!?

ljuba

pre 12 godina

Zasto niste u studio pozvali i Branka Dragasa, on je jedini 2005.godine ukazivao na propuste u privatizaciji Luke Beograd i uspeo da okupi i udruzi vise od 5% vlasnika kapitala tj malih akcionara!

ALEKSANDRA

pre 12 godina

Postovani
Interesuje me da li ce gospodin Beko tuziti ministra Dulica zbog toga sto ga naziva tajkunom i optuzuje ga da je kod premijera Kostunice zalupljavo vrata nogom?Iskreno mislim da bi g.Beko to trebao da uradi;a ministar, voditelj i g.S. bi trebali bolje da poznaju svoj posao i budu malo pismeniji u izlaganjima.

Bobo

pre 12 godina

Sad ste se setili koliko vredi kada je neko kupio i hoce da gradi... Pri tom zeli da plati i dozvole za grdnju! Pa ko vam je kriv sto je ispao pametniji i pre vas se setio? Budzetske rupe mislite na taj nacin da popunjavate, jel to vasa strategija gospodo na vlasti? Ne svaljujte sve na bivsu Vladu, i vi cete jednom biti bivsa vlada, onda cemo da vidimo sta se radilo...

Dzoni

pre 12 godina

Ceo NIS sa zemljistem,infrastrukturom,monopolom i svim ostalim je prodat za 400 miliona,a ovde se prica o milijardama!Nije realno da to toliko kosta!Pitanje za goste insajdera:Ili Luka vredi manje ili je neko maznuo pare za NIS?sta je tacno?

Mila

pre 12 godina

Celoj Srbiji je zabranjena gradnja zbog Luke BG; konverzija je zakonski obavezna ali nije moguca, to jest moguca je ali na ime prethodnog vlasnika ?????

Goran Stojanovic

pre 12 godina

Zeleo bih samo da kazem da ovo sto prica ministar Oliver Dulic nije istina,jer vec mesec dana pokusavam da izvrsim konverziju zemljista u Poreskoj upravi u Cupriji,a ni oni koji tamo rade ne znaju kako se to radi. Da stvar bude jos i gore u pitanju je gradsko gradjevinsko neizgradjeno zemljiste koje sam kupio od vlasnika, a ne dobio privatizacijom.

pavic nikola

pre 12 godina

Ja mislim da bi Beka trebalo kandidovati za buduceg predsednika drzave Srbije ovako super inteligenntan covek nam treba u zemlji u kojoj vlada prosecnost i neznanje
pozz Nikola

rahel

pre 12 godina

bravo, gospodine beko, sada ste rekli to sto bih i ja rado licno rekla doktoru dulicu, o bilbordima i bas tako za te pare su mogli da zaposle 2000 ljudi, koji bi ocistili srbiju. super!

Željko

pre 12 godina

Sad sam se uključio, zašto propituju ovog otmenog čoveka koji je na strani naroda ? I spominje Koštunicu koji je izgleda za sve kriv...

Slavisa

pre 12 godina

Ministre Dulicu, dve (2)godine nemogu da napravim kucu na praznom placu zbog vase "konverzije", a sada nemogu da upisem vlasnistvo na svoje ime, pa u kojoj to zemlji postoji sem u Srbiji.

Dosen

pre 12 godina

Ko nam vodi zemlju? Covek je imao pare ca ulozi u kupovinu luke, normalno video je priliku da zaradi, to je biznis.Ako nije po zakonu onda sukrivi oni koji su mu to omogucili. Ko bi pametan ulozio pare u neku mocvaru u nedodjiji.Necemo mi nikad u evropu . Mica

Biljana

pre 12 godina

Gospodin M. Beko je osvezenje u sumornoj svakidasnjici Srbije - pametan, inteligentan, skoncentrisan. Ukupna slika deluje - profesor (M. Beko) poredjao djake prvake. Daj Boze Srbiji vise ovakvih ljudi !!!

Aleksandra

pre 12 godina

Da li je moguce da ako neko kupi nesto za vreme jedne vlasti mora da doplati sledecoj ,, garnituri,, koja dodje na vlast? Ne znam kako ih sve nije sramota da govore kako je narod ostecen,pa narod nista i ne dobija osim da gleda ovako dobre emisije.....

ratomir

pre 12 godina

ma samo su ljubomorni kao i svi Srbi sto si napravio dobar posao.ja kazem bravo g.Beko kupi jeftino prodaj skuplje to je biznis zar ne !

darko

pre 12 godina

kad dodje sledeca vlast oduzece gazpromu nis. zasto niko nije reagovao pre prodaje luke. sad kad je luka vec prodata, ovo je otimacina od beka, on je to covek platio, koliko? to je tad trebalo da se pita a ne sad.

Aleksandar

pre 12 godina

Bravo za INSAJDER i gosp.Jugoslava,ali Brankica mnogo bolje polemise..ovo je samo jedan od problema sa "poslovnim ljudima"u Srbiji i u malim gradovima se to desava samo sto niko nece da se zamara sa provincijom u kojoj se radna mesta gase iz dana u dan..

Nenad Davidović

pre 12 godina

Očito je da su državni službenici nedovoljno promišljeno prodali Luku Beograd - državni paket akcija i tako pokrenuli lavinu prodaje i akcija sitnih akcionara. Državni interes je danas moguće zaštititi jedino reotkupom Luke Beograd po ceni koju je platio Beko i partneri uz isplatu i uloženog u Luku od strane istih. Reotkupu bi naravno trebalo da prethodi proglašenje državnog značaja nad Lukom Beograd i nakon toga bi reotkup bio najkorektniji mogući sled događaja.

Zamisljen...

pre 12 godina

Bravo za Insajder. Sve pohvale! Interesuje me samo zasto je prekinut serijal Insajder-a koji se bavio malverzacijom zemljista PIK Zemun-a? O cemu se radi?

Jovan

pre 12 godina

Beko moras shvatiti da se blize izbori i hteo to ili ne bices zrtveni jarac za plebs koji ce aplaudirati politicarima sto su tako hrabri i neumoljivi u borbi za "pravdu i narod". Napunili su sudove poslusnicima, grdjim od onih Slobinih, pa mi se javlja da ces izgubiti...

nikola gagović

pre 12 godina

Svaka čast Sekuliću, bori se za naš grad tj. radi svoj posao zašta je i plaćen, ali očigledno nema političku podršku da bi isterao pravdu...toliko o našoj vladi

angelina

pre 12 godina

GP Beograda 2021. je predvideo transformaciju privredne zone kojoj pripada luka u zonu komercijalnih delatnosti, ali uz obavezu izrade plana detaljne regulacije koji jos uvek nije donet, sto znaci da planski osnov za gradnju stanova i komercijalnih sadrzaja jos uvek ne postoji.

Gordi

pre 12 godina

Napravili su Gordijev cvor i sace da ga rasplicu do sutra! To zemljiste je od strateskog interesa za Grad ! I grad treba da ga izdaje privatnicima i da od toga puni kasu, a ne sa ga bud zasto prodaje ! Svaka cast ekipi Insajdera, gledacu vas :) !!!

MIki

pre 12 godina

Svaka čast ekipi B92 na ovako dobroj emisiji, što omogućava nama običnim gradjanima da vidimo šta se dešava. Načisto sam razočaran u to kako se arče narodne pare, glasao sam uvek za DS, za sledeće izbore ostajem kod kuće.

Pera

pre 12 godina

Svima je jasna veza i podrška koju je Beko imao u prošlom/pršlim režimima. Čovek je imao ogromnu podršku u Koštuničinoj Vladi. Nadam se da će mu konačno neko stati na put.

Struja

pre 12 godina

Mislim da je doslo krajnje vreme da se resavaju ova pitanja. Luka je strateski resurs Beograda ! Pogledajte samo koliko je Dunav ekonomski bitna reka! Pozdrav za Brankicu !

Оrdinis

pre 12 godina

Право лонверзије, Дулићу. Ти си донео закон о томе. Беко је претплатио, јођ ћете му вратити паре.

cz

pre 12 godina

Да ли је човек купио и платио?Ако јесте шта хоће Град!?Ако није шта онда губимо време, земља је државна.

bombica

pre 12 godina

Emisija je jako uzbudljiva,ali ja bih da cujem cinjenice,koliko je zemljiste,ko ga je prodao i zasto se neko pravio da ne zna koliko je vredna ta zemlja!?

lela

pre 12 godina

Citajuci ove komentare jedino logicno sto mogu da zakljucim da su pisani po nalogu gosp. Beka jer ne mogu da zamislim ko njega u ovoj drzavi moze podrzati!!!
Podrska gosp Sekulicu koji ne posustaje u borbi da Beogradu vrati sve sto mu pripada uprkos neefikasnom sudstvu, losem zakonodavstvu i nesposobnoj Vladi!!!

ivan

pre 12 godina

pre svega podrska ekipi Insajdera i B92! i dalje nastavljate da budete savest ove nacije!
U neposrednoj blizini luke nalazi se velika parcela Rudnap-a, da li ce i to postati stambeno poslovni prostor?
Sta se desava sa pricom oko energetike, da li cete nastaviti da istrazujete TENT i EPS?

Dragan Bogosavljević

pre 12 godina

Vole bih da čujem ko je bio vlasnik zemljišta na kom se nalazi luka Beograd i zemljište oko luke pre 1945.god.Zar ne bi trebalo da se vrati starom vlasniku,a ne da se preprodaje.

Uros

pre 12 godina

Tek smo videli koliko vredi Luka kad je Beko predstavio sta ce da napravi tamo, do tada niko je nije ni spominjao. .kao i jos dosta lokacija u gradu..

Stefan BG

pre 12 godina

Mislim da je ovo samo zelja celnika DS-a da se osvete Milanu Beku, verovatno sto je podrsku dao nekoj drugoj partiji u proslom mandatu.

xXx

pre 12 godina

Dzaba Insajder i B92 ranskrinkava ovakve stvari to bi trebala da radi vlast, koja nema snage da se izbori sa korupcijom i kriminalom.

Bojan

pre 12 godina

Ja ne razumem nista sto ovaj Sekulic prica,nije ni cudo sto ne moze nista da dobije na sudu!A kao njegov rezultat sta je uradio kaze da je doneo 3600 kvm gradu!On se sali sa nama....pa to je 3,6 ari!

Zoran

pre 12 godina

Sve do sada je uradjeno po zakonu. Ako zakon nije dobar uhapsite one koji su ga doneli. Necuveno je da zakoni koji se donose vaze retroaktivno, kao konverzija i dr. Dulic je zaustavio Srbiju vec tri godine

daxkey

pre 12 godina

e svidja mi se ovo `zbog niza pogrešnih odluka predstavnika države i nadležnih institucija, budžet potencijalno oštećen za oko dve milijarde evra`. Mislim da je ovde nesto drugo na snazi a ne pogresne odluke.

dobri

pre 12 godina

Od citave price na kraju nece biti nista. Sve ce se zaboraviti. Niko nece pokrenuti nikakav postupak. Luka Beograd ce ostati u vlasnistvu onoga ko ju je kupio i tacka. Samo zamajavaju narod, koji vise nema nista svoje.

maki

pre 12 godina

Luka Beograd je jos jedna u nizu afera, a ne jedina i poslednja. Jos cemo se naslusati prica o cudesnim privatizacijama, koje se desavaju po Srbiji, a koje sprovodi nasa prepametna vlada!

dalia

pre 12 godina

Sta vredi jednom Insajderu sto sprovodi istrage i raskrinkava prevare, kad se sve zataska u roku od nedelju dana? Zahvalimo se vladi Srbije sto ce i ova afera zavrsiti kao "Kolubara", u zaboravu!

sandra

pre 12 godina

Kad po minimalnoj ceni, na tzv "tenderu", biznismenima dajes drzavno preduzece, posavlja se pitanje kakvu ti korist imas od toga. Neka za ministri zapitaju sta ce raskrinkati ovaj Insajder veceras?!

britka

pre 12 godina

Zemljiste luke Beograd bi trebalo da je u vlasnistvu gradjana Srbije. Bolje istrazite ko ga je prodao, po kojoj ceni i zasto, a ne ko je to zemljiste kupio.

vitez Koja

pre 12 godina

Onaj koji bude dao najvise u predizbornoj kampanji njegova je,zato sad gradska vlast zavrce ruku svima od finansijera koji su se malo osilili.

Ljubomir Nikolic

pre 12 godina

Konacno je i g-din Sekulic gost uzivo!Bas me interesuje kako ce da objasni da nije ni jedan spor do sada dobio,a platu prima vec godinama!Da vidimo njegov procenat uspesnosti i njegove rezultate!

Marko

pre 12 godina

Luka propada vec decenijama, tj to zemljiste je neiskorisceno! Ne interesuje me ko ce tamo da napravi nesto, bitno mi je samo da se to sredi i da postanemo grad koji koristi sve svoje resurse pravilno! a po iskustvu ako budemo cekali grad i drzavu to se nece desiti jos decenijama

bob

pre 12 godina

Hvala B-92 na hrabrosti i postenju .
Ovo sa lukom je isto kao sa Sartidom.Zasto je u paket sa Sartidom ubacena i luka Smederevo i fudbalski stadijum?Samo stadijum vredi 23 miliona Dolara za koje je sve prodato.
Ja mislim da Srbija nece preziveti ovo.

Todor

pre 12 godina

Ocekujem super emisiju.. Sumnjam da ce Oliver i Strahinja moci da pariraju Beku, covek ima mozak i iskustvo, a oni su politicki poltroni dovedeni tu gde jesu da bi zavrsili neke prljave poslove, a borba protiv Luke je samo maska ("lopov, lopov!"). Nadam se da ce Jugoslav biti bolji nego prosli put kada mu je gostovao Beko, da ce biti profesionalan i informisan a ne na nivou tabloida, posebno zato sto to kod Beka ocigledno nije prolazilo.

Samo jedno pitanje, ko pravi te kalkulacije da je budzet ostecen za 2 milijarde evra?? Hoce da kazu da bi drzava zaradila dve milijare evra od luke beograd da je grad "domacinski" raspolagao sa njom?? Ko jos u to veruje.. pritom kreditni kapacitet svih banaka u Srbiji nije ni miljardu evra, kako onda neko moze da pravi ovakve megalomanski pogresne proracune?

nikola

pre 12 godina

Мало прашине па ће се слећи ко и Колубара!? Осилили се тајкуни ко ДАХИЈЕ само ни дахијска није горела до зоре!
Екипи ИНСАЈДЕР подршке!

Transparentno

pre 12 godina

Ma neka su Beko i Miskovic zavrnuli Beograd i ovaj narod za 2 milijarde eura, pricali su od 2000-te do danas bukvalno svi , kako ce sve sto je privatizovano biti daleko uspesnije od drustvenog vlasnistva, kako ce privatnici ovo i ono, a dobili smo na 90% nekadasnjih firmi koje su kako -tako radile i zaposljavale radnike ,samo korov i katance. Imali smo tu srecu da su smo kasnili sa privatizacijom deset godina i mogli smo da vidimo kako su Ceska ili Slovenija sproveli privatizaciju ali ipak smo odabrali Kazahstansko-Ukrajinski varvasko-divljacki model. Luka Beograd pojedinacno mozda jeste najveca pljacka i najbolji primer korumpiranosti celokupnog drzavnog vrha ali najveci greh ide na dusu piscima degenerisanih zakona . Ova naknadna pamet vise nije ni licemerna, destruktivna je. Dulic ce samo da se smeska i klima glavom , a Beko ce ih razbiti jer su zakone pisali Dunic,Vlahovic,Cvetkovic,Dinkic ,Miskovic i kompanija, a "narodna" skupstina i " narodni" poslanici dizali ruke ZA.

Bravo!

pre 12 godina

Bravo na aktuelnosti. Da nije vas slobodno bih mogao da prodam televizor. Posebno je interesentno ispitati zasto se tuzba Saveta za borbu protiv korupcije protiv 17 povezanih lica drzi u fioci Tuzilastva vec skoro godinu dana.

Edib Honic

pre 12 godina

Najpre pohvala za izvaredno proslo- nedeljno vodjenje emisije kolegi Cosicu.Mislim da bi jedna emisija o zloupotrebi privatizacije u opstinama Novi Pazar, Tutin I Sjencica bila prihvacena od ovdasnjih stanovnika. Samo prodaja PIK ,,Pestera,, u Sjenici ima materijala da se istrazi nikakav privatizacije .Da se postavi pitanje kako se vrsila rasprodaja ,,Pesterove,, imovine i jel to sve zakonito. Kako je unistena mlakara Kombinata ,,Pester,, koja je bila kapaciteta 40 hiljda litara prerade mleka. I da je apsurd veci vlasnik hoce da gradi ,,novu,, mlekarau. Nije li to zalosno.

Todor

pre 12 godina

Ocekujem super emisiju.. Sumnjam da ce Oliver i Strahinja moci da pariraju Beku, covek ima mozak i iskustvo, a oni su politicki poltroni dovedeni tu gde jesu da bi zavrsili neke prljave poslove, a borba protiv Luke je samo maska ("lopov, lopov!"). Nadam se da ce Jugoslav biti bolji nego prosli put kada mu je gostovao Beko, da ce biti profesionalan i informisan a ne na nivou tabloida, posebno zato sto to kod Beka ocigledno nije prolazilo.

Samo jedno pitanje, ko pravi te kalkulacije da je budzet ostecen za 2 milijarde evra?? Hoce da kazu da bi drzava zaradila dve milijare evra od luke beograd da je grad "domacinski" raspolagao sa njom?? Ko jos u to veruje.. pritom kreditni kapacitet svih banaka u Srbiji nije ni miljardu evra, kako onda neko moze da pravi ovakve megalomanski pogresne proracune?

Transparentno

pre 12 godina

Ma neka su Beko i Miskovic zavrnuli Beograd i ovaj narod za 2 milijarde eura, pricali su od 2000-te do danas bukvalno svi , kako ce sve sto je privatizovano biti daleko uspesnije od drustvenog vlasnistva, kako ce privatnici ovo i ono, a dobili smo na 90% nekadasnjih firmi koje su kako -tako radile i zaposljavale radnike ,samo korov i katance. Imali smo tu srecu da su smo kasnili sa privatizacijom deset godina i mogli smo da vidimo kako su Ceska ili Slovenija sproveli privatizaciju ali ipak smo odabrali Kazahstansko-Ukrajinski varvasko-divljacki model. Luka Beograd pojedinacno mozda jeste najveca pljacka i najbolji primer korumpiranosti celokupnog drzavnog vrha ali najveci greh ide na dusu piscima degenerisanih zakona . Ova naknadna pamet vise nije ni licemerna, destruktivna je. Dulic ce samo da se smeska i klima glavom , a Beko ce ih razbiti jer su zakone pisali Dunic,Vlahovic,Cvetkovic,Dinkic ,Miskovic i kompanija, a "narodna" skupstina i " narodni" poslanici dizali ruke ZA.

Bravo!

pre 12 godina

Bravo na aktuelnosti. Da nije vas slobodno bih mogao da prodam televizor. Posebno je interesentno ispitati zasto se tuzba Saveta za borbu protiv korupcije protiv 17 povezanih lica drzi u fioci Tuzilastva vec skoro godinu dana.

nikola

pre 12 godina

Мало прашине па ће се слећи ко и Колубара!? Осилили се тајкуни ко ДАХИЈЕ само ни дахијска није горела до зоре!
Екипи ИНСАЈДЕР подршке!

Edib Honic

pre 12 godina

Najpre pohvala za izvaredno proslo- nedeljno vodjenje emisije kolegi Cosicu.Mislim da bi jedna emisija o zloupotrebi privatizacije u opstinama Novi Pazar, Tutin I Sjencica bila prihvacena od ovdasnjih stanovnika. Samo prodaja PIK ,,Pestera,, u Sjenici ima materijala da se istrazi nikakav privatizacije .Da se postavi pitanje kako se vrsila rasprodaja ,,Pesterove,, imovine i jel to sve zakonito. Kako je unistena mlakara Kombinata ,,Pester,, koja je bila kapaciteta 40 hiljda litara prerade mleka. I da je apsurd veci vlasnik hoce da gradi ,,novu,, mlekarau. Nije li to zalosno.

britka

pre 12 godina

Zemljiste luke Beograd bi trebalo da je u vlasnistvu gradjana Srbije. Bolje istrazite ko ga je prodao, po kojoj ceni i zasto, a ne ko je to zemljiste kupio.

Marko

pre 12 godina

Luka propada vec decenijama, tj to zemljiste je neiskorisceno! Ne interesuje me ko ce tamo da napravi nesto, bitno mi je samo da se to sredi i da postanemo grad koji koristi sve svoje resurse pravilno! a po iskustvu ako budemo cekali grad i drzavu to se nece desiti jos decenijama

Ljubomir Nikolic

pre 12 godina

Konacno je i g-din Sekulic gost uzivo!Bas me interesuje kako ce da objasni da nije ni jedan spor do sada dobio,a platu prima vec godinama!Da vidimo njegov procenat uspesnosti i njegove rezultate!

bob

pre 12 godina

Hvala B-92 na hrabrosti i postenju .
Ovo sa lukom je isto kao sa Sartidom.Zasto je u paket sa Sartidom ubacena i luka Smederevo i fudbalski stadijum?Samo stadijum vredi 23 miliona Dolara za koje je sve prodato.
Ja mislim da Srbija nece preziveti ovo.

boris

pre 12 godina

Gospodin Beko je profesionalac. Virtuozni mag biznisa. Skidam kapu. Nije on kriv za neznanja, propuste i "druge" stvari nesposobnih drzavnih cinovnika!

dalia

pre 12 godina

Sta vredi jednom Insajderu sto sprovodi istrage i raskrinkava prevare, kad se sve zataska u roku od nedelju dana? Zahvalimo se vladi Srbije sto ce i ova afera zavrsiti kao "Kolubara", u zaboravu!

Vladimir

pre 12 godina

Do sada nisam voleo "tajkune", posle veceras bi sutra glasao za Beka da se kandiduje za predsednika! Mada niko nije pitao Minsitra odakle njemu i njegovom bratu pare!?

pavic nikola

pre 12 godina

Ja mislim da bi Beka trebalo kandidovati za buduceg predsednika drzave Srbije ovako super inteligenntan covek nam treba u zemlji u kojoj vlada prosecnost i neznanje
pozz Nikola

ivan

pre 12 godina

pre svega podrska ekipi Insajdera i B92! i dalje nastavljate da budete savest ove nacije!
U neposrednoj blizini luke nalazi se velika parcela Rudnap-a, da li ce i to postati stambeno poslovni prostor?
Sta se desava sa pricom oko energetike, da li cete nastaviti da istrazujete TENT i EPS?

MIki

pre 12 godina

Svaka čast ekipi B92 na ovako dobroj emisiji, što omogućava nama običnim gradjanima da vidimo šta se dešava. Načisto sam razočaran u to kako se arče narodne pare, glasao sam uvek za DS, za sledeće izbore ostajem kod kuće.

Seka

pre 12 godina

Najvise volim kada se Beko poziva na sudske odluke. Zar EU nije skoro rekla sta misli o nasem sudstvu. Zbog takvih odluka je neophodno da se reformise.
Seka

Dragan Bogosavljević

pre 12 godina

Vole bih da čujem ko je bio vlasnik zemljišta na kom se nalazi luka Beograd i zemljište oko luke pre 1945.god.Zar ne bi trebalo da se vrati starom vlasniku,a ne da se preprodaje.

lela

pre 12 godina

Citajuci ove komentare jedino logicno sto mogu da zakljucim da su pisani po nalogu gosp. Beka jer ne mogu da zamislim ko njega u ovoj drzavi moze podrzati!!!
Podrska gosp Sekulicu koji ne posustaje u borbi da Beogradu vrati sve sto mu pripada uprkos neefikasnom sudstvu, losem zakonodavstvu i nesposobnoj Vladi!!!

daxkey

pre 12 godina

e svidja mi se ovo `zbog niza pogrešnih odluka predstavnika države i nadležnih institucija, budžet potencijalno oštećen za oko dve milijarde evra`. Mislim da je ovde nesto drugo na snazi a ne pogresne odluke.

vitez Koja

pre 12 godina

Onaj koji bude dao najvise u predizbornoj kampanji njegova je,zato sad gradska vlast zavrce ruku svima od finansijera koji su se malo osilili.

maki

pre 12 godina

Luka Beograd je jos jedna u nizu afera, a ne jedina i poslednja. Jos cemo se naslusati prica o cudesnim privatizacijama, koje se desavaju po Srbiji, a koje sprovodi nasa prepametna vlada!

Slavisa

pre 12 godina

Ministre Dulicu, dve (2)godine nemogu da napravim kucu na praznom placu zbog vase "konverzije", a sada nemogu da upisem vlasnistvo na svoje ime, pa u kojoj to zemlji postoji sem u Srbiji.

Predrag

pre 12 godina

Zanima me samo čija je vrata nogom otvarao gospodin Cepter kada je za bagatelu uzeo brodogradalište? Mogli biste se malo više ovim pozabaviti.Pozdrav

Bobo

pre 12 godina

Sad ste se setili koliko vredi kada je neko kupio i hoce da gradi... Pri tom zeli da plati i dozvole za grdnju! Pa ko vam je kriv sto je ispao pametniji i pre vas se setio? Budzetske rupe mislite na taj nacin da popunjavate, jel to vasa strategija gospodo na vlasti? Ne svaljujte sve na bivsu Vladu, i vi cete jednom biti bivsa vlada, onda cemo da vidimo sta se radilo...

Bojan

pre 12 godina

Ja ne razumem nista sto ovaj Sekulic prica,nije ni cudo sto ne moze nista da dobije na sudu!A kao njegov rezultat sta je uradio kaze da je doneo 3600 kvm gradu!On se sali sa nama....pa to je 3,6 ari!

ljuba

pre 12 godina

Zasto niste u studio pozvali i Branka Dragasa, on je jedini 2005.godine ukazivao na propuste u privatizaciji Luke Beograd i uspeo da okupi i udruzi vise od 5% vlasnika kapitala tj malih akcionara!

Biljana

pre 12 godina

Gospodin M. Beko je osvezenje u sumornoj svakidasnjici Srbije - pametan, inteligentan, skoncentrisan. Ukupna slika deluje - profesor (M. Beko) poredjao djake prvake. Daj Boze Srbiji vise ovakvih ljudi !!!

darko

pre 12 godina

kad dodje sledeca vlast oduzece gazpromu nis. zasto niko nije reagovao pre prodaje luke. sad kad je luka vec prodata, ovo je otimacina od beka, on je to covek platio, koliko? to je tad trebalo da se pita a ne sad.

Dex

pre 12 godina

Kada se Beko i Miskovic odsele iz zemlje i napuste biznis, mnogi ce ostati bez posla, a tada ce poceti da ih mole ti isti koji ih sad napadaju. Da je neki stranac vlasnik luke Beograd ovo mu sigurno nebi radili.

Jasna

pre 12 godina

Milan Beko nema adekvatnog sagovornika veceras. Milan Beko, koga uopste ne poznajem, deluje sigurno i nedodirljivo. Ovo mi sve lici na "selo gori a baba se ceslja"!
Srbija je dovedena do apsurda, mi gradjani ponizeni, izmrcvareni, cutimo.
Sta ono rece Obrenovic?

rahel

pre 12 godina

bravo, gospodine beko, sada ste rekli to sto bih i ja rado licno rekla doktoru dulicu, o bilbordima i bas tako za te pare su mogli da zaposle 2000 ljudi, koji bi ocistili srbiju. super!

Goran Stojanovic

pre 12 godina

Zeleo bih samo da kazem da ovo sto prica ministar Oliver Dulic nije istina,jer vec mesec dana pokusavam da izvrsim konverziju zemljista u Poreskoj upravi u Cupriji,a ni oni koji tamo rade ne znaju kako se to radi. Da stvar bude jos i gore u pitanju je gradsko gradjevinsko neizgradjeno zemljiste koje sam kupio od vlasnika, a ne dobio privatizacijom.

sandra

pre 12 godina

Kad po minimalnoj ceni, na tzv "tenderu", biznismenima dajes drzavno preduzece, posavlja se pitanje kakvu ti korist imas od toga. Neka za ministri zapitaju sta ce raskrinkati ovaj Insajder veceras?!

dobri

pre 12 godina

Od citave price na kraju nece biti nista. Sve ce se zaboraviti. Niko nece pokrenuti nikakav postupak. Luka Beograd ce ostati u vlasnistvu onoga ko ju je kupio i tacka. Samo zamajavaju narod, koji vise nema nista svoje.

Uros

pre 12 godina

Tek smo videli koliko vredi Luka kad je Beko predstavio sta ce da napravi tamo, do tada niko je nije ni spominjao. .kao i jos dosta lokacija u gradu..

Pera

pre 12 godina

Svima je jasna veza i podrška koju je Beko imao u prošlom/pršlim režimima. Čovek je imao ogromnu podršku u Koštuničinoj Vladi. Nadam se da će mu konačno neko stati na put.

Aleksandra

pre 12 godina

Da li je moguce da ako neko kupi nesto za vreme jedne vlasti mora da doplati sledecoj ,, garnituri,, koja dodje na vlast? Ne znam kako ih sve nije sramota da govore kako je narod ostecen,pa narod nista i ne dobija osim da gleda ovako dobre emisije.....

Kovac

pre 12 godina

Beko jasno i precizno veceras govori za razliku od ovih!Svako treba da radi ono sto zna i u sta se razume!Nije normalno da Dulic kao ortoped bude ministar za prostorno planiranje!To samo moze u Srbiji!

ALEKSANDRA

pre 12 godina

Postovani
Interesuje me da li ce gospodin Beko tuziti ministra Dulica zbog toga sto ga naziva tajkunom i optuzuje ga da je kod premijera Kostunice zalupljavo vrata nogom?Iskreno mislim da bi g.Beko to trebao da uradi;a ministar, voditelj i g.S. bi trebali bolje da poznaju svoj posao i budu malo pismeniji u izlaganjima.

Jovan

pre 12 godina

Joj kako se ovaj Dulic sad pravi fin pred izbore. Svi su oni isti i ova i prosle vlade. Sporni biznismeni i politicari su u veoma jakoj sprezi u zajednickoj pljacki naroda (procitajte tekst "Privatizacija: oglodana srbija" na sajtu B92/BIZ). Nista se nece promeniti dok se mladi i pametni ne okupe i nesto promene!

ceda vrsac

pre 12 godina

Da li je gosin Beko tu nesto muvo, to ce se sada tesko dokazati. a da ovaj covev poseduje zavidno znanje i ogromnu sposobnos i uspesnost u biznisu to je ocigledno. to treba iskoristiti, takvi ljudi treba da budu u vladi i vode privredu. beka za premijera. svaka cast gosn beko.

Dugedjo

pre 12 godina

Mislim da je ovo Beko trebao dobiti za 1 dinar.Vise bih on koristi doneo Beogradu(narodu) izvrsenjem svog projekta nego sta bih nasi politicari uradili(za narod) sa parama da im je platio i 120 000 e za ar.
Veceras me uverio da je bolji i voditelj i praobranioc i ministar.Smesni su pored njega,zao mi je sto je to tako jer ga inace ne gotivim.
Ministar ima poseban trentman cim on kao ortoped radi ovo sto radi.

Stefan BG

pre 12 godina

Mislim da je ovo samo zelja celnika DS-a da se osvete Milanu Beku, verovatno sto je podrsku dao nekoj drugoj partiji u proslom mandatu.

nebojsa stevanovic

pre 12 godina

Niko ne moze preneti na drugoga vise prava nego sto sam ima-osnovni postulat u pravu svojine i prometu nepokretnosti. ako je grad vlasnik od 1975 onda je Beku neko prodao nesto sto nije bilo njegovo(osim za debelu lovu) tako da nista od toga i sve ostalo mora biti predmet antikorupciske istrage.

oleb

pre 12 godina

Gospodin Beko je sasvim upravu kada je rekao ministru da su pare potrošene na bilborde, dokaz tome je da, svaka opština je dobila toliko novca da kupi jedva metle, a svi znamo da se na sva zvona pričalo o ''Čišćenju srbije''.I mislim da je ovoj vladi veoma žao što se nisu ''ovajdili'' privatizacijom luke...I da nam je neko da vodi državu kao što je Beko, bilo bi nam sigurno bolje, uzimao bi on za sebe al bi i za narod bilo, a ne ovako njih ima ih vazda pa bi svi da uzimaju.

Zoran

pre 12 godina

Sve do sada je uradjeno po zakonu. Ako zakon nije dobar uhapsite one koji su ga doneli. Necuveno je da zakoni koji se donose vaze retroaktivno, kao konverzija i dr. Dulic je zaustavio Srbiju vec tri godine

Zamisljen...

pre 12 godina

Bravo za Insajder. Sve pohvale! Interesuje me samo zasto je prekinut serijal Insajder-a koji se bavio malverzacijom zemljista PIK Zemun-a? O cemu se radi?

An gor 1

pre 12 godina

Da sam ja Beko,ovima nikada nista ne bih platio,covek im je dao lepu ponudu,otkupite Luku ako je tako vredna,sto mucite coveka ako je platio koliko je prodavac trazio !?
Ujedno,Beko me odusevio iako sam mislio da je prevarant,pogresio sam jer se radi o pametnom coveku koji samo hoce da sa svojim parama plati najnize, a da profitira maximalno, i to je normalna logika !
Kada bi kojim slucajem Luku poklonili Dulicu,sta mislite sta bi on radio sa njom...ministar koji placa 400 000 evra reklamu ??!

nabukodonosor

pre 12 godina

Kad bih se ja pitao sve bih to što ima u luci porušio i zasadio veliku šumu kanadske topole. Pa kad počnu da lete mace ima sve da vam izađe na nos.

Dzoni

pre 12 godina

Ceo NIS sa zemljistem,infrastrukturom,monopolom i svim ostalim je prodat za 400 miliona,a ovde se prica o milijardama!Nije realno da to toliko kosta!Pitanje za goste insajdera:Ili Luka vredi manje ili je neko maznuo pare za NIS?sta je tacno?

Nikola

pre 12 godina

Gledan i gorim!!, svi politicari su nam godinama isti kao po sablonu, samo menjaju boje kojima pripadaju ali prazna demagogija, filozofija i nestrucnost ostaje. Na zalost malo je onih koji bi im se suprotstavili pa makar i u izrazavanju svog misljenja. Gospodinu Beku veliko hvala sto nam u retkim prilikama kada se javno pojavi bar malo otvoti oci.

GAGI

pre 12 godina

Udješ u mesaru i kupiš kilogram mesa po nižoj ceni, dodješ kući, ispečeš deci i sutra cela porodica ima trovanje.Da li sam ja kriv što sam kupio jevtino meso ili mesar koji ga je prodavao.Naravoučenje:hapsite mesara.

Dosen

pre 12 godina

Ko nam vodi zemlju? Covek je imao pare ca ulozi u kupovinu luke, normalno video je priliku da zaradi, to je biznis.Ako nije po zakonu onda sukrivi oni koji su mu to omogucili. Ko bi pametan ulozio pare u neku mocvaru u nedodjiji.Necemo mi nikad u evropu . Mica

ratomir

pre 12 godina

ma samo su ljubomorni kao i svi Srbi sto si napravio dobar posao.ja kazem bravo g.Beko kupi jeftino prodaj skuplje to je biznis zar ne !

Jasmina

pre 12 godina

Drzava podjednako prodaje macku u dzaku i narodu kao i investitorima. Kljucno pitanje koje narod treba da zanima jeste zasto je Srbija na 176 mestu? Molim ministra da odgovori i na pitanje kako to NIS vredi samo 4 puta vise od luke, a profiti ovih kompanija se ne mogu uporediti.

dubravka

pre 12 godina

Luka je ruglo Beograda, ali redosled poteza nevalja, i za to treba neko da odgovara. A sada prosite od Beka koji ima zakon na svojoj strani.

zbun

pre 12 godina

Vrlo je zanimljivo koliko su svi ovi komentari isti kao i nacin na koji poslanici LDP-a brane Milana Beka u Skupstini Srbije i na svakom drugom mestu. Eto sta ti je finansiranje stanaka, das malo a dobijes armiju komentatora obozavalaca

nikola gagović

pre 12 godina

Svaka čast Sekuliću, bori se za naš grad tj. radi svoj posao zašta je i plaćen, ali očigledno nema političku podršku da bi isterao pravdu...toliko o našoj vladi

Aleksandar

pre 12 godina

Bravo za INSAJDER i gosp.Jugoslava,ali Brankica mnogo bolje polemise..ovo je samo jedan od problema sa "poslovnim ljudima"u Srbiji i u malim gradovima se to desava samo sto niko nece da se zamara sa provincijom u kojoj se radna mesta gase iz dana u dan..

Jovan

pre 12 godina

Beko moras shvatiti da se blize izbori i hteo to ili ne bices zrtveni jarac za plebs koji ce aplaudirati politicarima sto su tako hrabri i neumoljivi u borbi za "pravdu i narod". Napunili su sudove poslusnicima, grdjim od onih Slobinih, pa mi se javlja da ces izgubiti...

Miroslav

pre 12 godina

Strasno sta se desava u ovoj zemlji,kriminal,korupcija,ucene...Sudstvo cuti,policija se plasi da intervenise,mladi odlaze,radnici ostaju bez posla,plate kasne,a tajkuni se bogate...U ovoj zemlji nema vise zivota...

Gordi

pre 12 godina

Napravili su Gordijev cvor i sace da ga rasplicu do sutra! To zemljiste je od strateskog interesa za Grad ! I grad treba da ga izdaje privatnicima i da od toga puni kasu, a ne sa ga bud zasto prodaje ! Svaka cast ekipi Insajdera, gledacu vas :) !!!

Struja

pre 12 godina

Mislim da je doslo krajnje vreme da se resavaju ova pitanja. Luka je strateski resurs Beograda ! Pogledajte samo koliko je Dunav ekonomski bitna reka! Pozdrav za Brankicu !

Mila

pre 12 godina

Celoj Srbiji je zabranjena gradnja zbog Luke BG; konverzija je zakonski obavezna ali nije moguca, to jest moguca je ali na ime prethodnog vlasnika ?????

Jovan

pre 12 godina

Sudija ponovo donosi privremenu meru na zahtev Grada apsolutno se oglusivsi na naloge apelacionog suda bez rocista, kao da ce neko sad odmah da dodje i iskeshira 2 milijarde evra za kupovinu luke. Istrazivacki novinari, a zasto ne proverite azurnost i procenat ukinutih odluka postupajuceg sudije, koji je, eto cuda, avanzovao?

cz

pre 12 godina

Да ли је човек купио и платио?Ако јесте шта хоће Град!?Ако није шта онда губимо време, земља је државна.

bombica

pre 12 godina

Emisija je jako uzbudljiva,ali ja bih da cujem cinjenice,koliko je zemljiste,ko ga je prodao i zasto se neko pravio da ne zna koliko je vredna ta zemlja!?

Оrdinis

pre 12 godina

Право лонверзије, Дулићу. Ти си донео закон о томе. Беко је претплатио, јођ ћете му вратити паре.

Željko

pre 12 godina

Sad sam se uključio, zašto propituju ovog otmenog čoveka koji je na strani naroda ? I spominje Koštunicu koji je izgleda za sve kriv...

Zare Zoki

pre 12 godina

Sada ukapirah zasto ponavlja "Ajmo jos jednom"..pa ceka promenu vlasti, imam osecaj da jedva ceka. Razmislih ovako pored Morave gde nema luka, koliko jos luka ima na Dunavu? (Ma nema ni ribe)

Avram

pre 12 godina

Kad vlast poželi da se dopadne narodu koji je izgubio svaku nadu i poverenje jer je uvek prevaren, onda kreće u velike obračune. Suština je u otimanju od onih koji imaju. A narod voli kad se neko razapinje na krst. Željni su nečije krvi. Generalno, svi koji su uložili 1 EUR u ovoj zemlji gledaju da isčupaju 50 centi i pobegnu glavom bez obzira. Jer ovde se ekonomija guši politikom.

Aleksandar

pre 12 godina

Gledam reprizu insajdera i vec me nervira ponavljanje istih stvari, navodjenje samo onoga sto je bilo vredno u imovini neke firme, a ne navodjenje onoga loseg. Konkretno, BIGZ je prodat tek na trecoj aukciji, prva je odrzana 29.9.2005, druga 17.11.2005, firma je bila na ivici stecaja, sa mnogo zaposlenih kojima dve godine nisu isplacivane zarade. Onaj ko je kupio BIGZ "kupio" je i sve te obaveze.
Pogledajte sledeci link http://www.priv.rs/Agencija+za+privatizaciju/90/BIGZ.shtml/seo=/companyid=906#priv4
Zato bi bilo dobro, zarad objektivnog novinarstva, da gledaocima kazete punu istinu o necemu.
I za kraj, sve vredi onoliko koliko je neko to spreman da plati, svidelo se to nama, drzavi ili Insajderu.

xXx

pre 12 godina

Dzaba Insajder i B92 ranskrinkava ovakve stvari to bi trebala da radi vlast, koja nema snage da se izbori sa korupcijom i kriminalom.

Princip je isti , sve su ostalo nijanse...

pre 12 godina

Nešto kupiš kao poljoprivredno zemljište za 200 evra/ar pošto su urbanistički planovi uglavnom tajni dok se interesi ne usklade, pa se onda Plan za to isto zemljište proglasi građevinskim i preproda za 20.000 evra/ar., samo kad imaš svog čoveka da ti to javi ili za tebe promeni namenu zemljišta. Princip je isti samo se radi o nivioima i kao sve po zakonu...

Nenad Davidović

pre 12 godina

Očito je da su državni službenici nedovoljno promišljeno prodali Luku Beograd - državni paket akcija i tako pokrenuli lavinu prodaje i akcija sitnih akcionara. Državni interes je danas moguće zaštititi jedino reotkupom Luke Beograd po ceni koju je platio Beko i partneri uz isplatu i uloženog u Luku od strane istih. Reotkupu bi naravno trebalo da prethodi proglašenje državnog značaja nad Lukom Beograd i nakon toga bi reotkup bio najkorektniji mogući sled događaja.

angelina

pre 12 godina

GP Beograda 2021. je predvideo transformaciju privredne zone kojoj pripada luka u zonu komercijalnih delatnosti, ali uz obavezu izrade plana detaljne regulacije koji jos uvek nije donet, sto znaci da planski osnov za gradnju stanova i komercijalnih sadrzaja jos uvek ne postoji.

Limen

pre 12 godina

Sad moze i da se pojavi vlasnik zemljista Luke od pre 100 godina i da kaze da je njegovo i da dobije na sudu!ne moze se zakon sprovoditi retroaktivno!!

Ambruš Šandor

pre 12 godina

...Svi akteri večerašnje emisije se pozivaju na zakone, sadašnje i predhodne...Ali, gospodo, skoro svaki dana putem RTS-2, vidimo na koji način u Skupštini Republike Srbije se donose, bolje reči "štancuju" zakoni.......
....Sve što u idu nacrta zakona, Vlada Srbije predloži, u skoro podpuno praznoj Skupštinskoj sali razmatra, sa veoma malo mogućnosti da se poslaničkim amandmanima, ista popravi, a uvek sa najmanje 126 poslanika vladajuće političke koalicije usvoji...Skoro na identičan način su i predhodne srpske vlade predlagale nacrte zakona, predhodni sastavi skupštinski sastavi "popravljali" i usvajali...I imali smo i imamo "kvalitene zakone"...i onda imamo samo AFERE....kojih se Vlast kači onda, kada treba osiromašeni narod zamajavati praznim pričama, obećanjima o demokratiji, pravdi...evropejstvu, ...a Srbija se skoro u svim segmentima života, u e nalazi na samom dnu liste evropskih država, a samo za koje mesto više od samog dna list država Zemljine lopte...

Plaćenik

pre 12 godina

Beko plaća po komentaru? Gde da se javim, voleo bih da znam kako ta konspiracija funkcioniše, pošto prosečan sluđeni Srbin u svašta veruje. Kinta bi mi dobro došla. Ja te baš i ne hvalim, dokazano si obrazovan i veoma inteligentan. Prosto ti nije bio težak posao pored buranije od političkih i partijskih nameštenika. Lepo si im rekao - otkupite luku po ceni, pa je onda Baraćka, Dulić i slični prodajte za 2,5 milijarde evra. Investitori strani (da zanemarimo ono planetarno 178. mesto, jer je sigurno Beko kriv) će da pohrle da kupe.

nikola

pre 12 godina

Мало прашине па ће се слећи ко и Колубара!? Осилили се тајкуни ко ДАХИЈЕ само ни дахијска није горела до зоре!
Екипи ИНСАЈДЕР подршке!

Transparentno

pre 12 godina

Ma neka su Beko i Miskovic zavrnuli Beograd i ovaj narod za 2 milijarde eura, pricali su od 2000-te do danas bukvalno svi , kako ce sve sto je privatizovano biti daleko uspesnije od drustvenog vlasnistva, kako ce privatnici ovo i ono, a dobili smo na 90% nekadasnjih firmi koje su kako -tako radile i zaposljavale radnike ,samo korov i katance. Imali smo tu srecu da su smo kasnili sa privatizacijom deset godina i mogli smo da vidimo kako su Ceska ili Slovenija sproveli privatizaciju ali ipak smo odabrali Kazahstansko-Ukrajinski varvasko-divljacki model. Luka Beograd pojedinacno mozda jeste najveca pljacka i najbolji primer korumpiranosti celokupnog drzavnog vrha ali najveci greh ide na dusu piscima degenerisanih zakona . Ova naknadna pamet vise nije ni licemerna, destruktivna je. Dulic ce samo da se smeska i klima glavom , a Beko ce ih razbiti jer su zakone pisali Dunic,Vlahovic,Cvetkovic,Dinkic ,Miskovic i kompanija, a "narodna" skupstina i " narodni" poslanici dizali ruke ZA.

Bravo!

pre 12 godina

Bravo na aktuelnosti. Da nije vas slobodno bih mogao da prodam televizor. Posebno je interesentno ispitati zasto se tuzba Saveta za borbu protiv korupcije protiv 17 povezanih lica drzi u fioci Tuzilastva vec skoro godinu dana.

Edib Honic

pre 12 godina

Najpre pohvala za izvaredno proslo- nedeljno vodjenje emisije kolegi Cosicu.Mislim da bi jedna emisija o zloupotrebi privatizacije u opstinama Novi Pazar, Tutin I Sjencica bila prihvacena od ovdasnjih stanovnika. Samo prodaja PIK ,,Pestera,, u Sjenici ima materijala da se istrazi nikakav privatizacije .Da se postavi pitanje kako se vrsila rasprodaja ,,Pesterove,, imovine i jel to sve zakonito. Kako je unistena mlakara Kombinata ,,Pester,, koja je bila kapaciteta 40 hiljda litara prerade mleka. I da je apsurd veci vlasnik hoce da gradi ,,novu,, mlekarau. Nije li to zalosno.

Todor

pre 12 godina

Ocekujem super emisiju.. Sumnjam da ce Oliver i Strahinja moci da pariraju Beku, covek ima mozak i iskustvo, a oni su politicki poltroni dovedeni tu gde jesu da bi zavrsili neke prljave poslove, a borba protiv Luke je samo maska ("lopov, lopov!"). Nadam se da ce Jugoslav biti bolji nego prosli put kada mu je gostovao Beko, da ce biti profesionalan i informisan a ne na nivou tabloida, posebno zato sto to kod Beka ocigledno nije prolazilo.

Samo jedno pitanje, ko pravi te kalkulacije da je budzet ostecen za 2 milijarde evra?? Hoce da kazu da bi drzava zaradila dve milijare evra od luke beograd da je grad "domacinski" raspolagao sa njom?? Ko jos u to veruje.. pritom kreditni kapacitet svih banaka u Srbiji nije ni miljardu evra, kako onda neko moze da pravi ovakve megalomanski pogresne proracune?

bob

pre 12 godina

Hvala B-92 na hrabrosti i postenju .
Ovo sa lukom je isto kao sa Sartidom.Zasto je u paket sa Sartidom ubacena i luka Smederevo i fudbalski stadijum?Samo stadijum vredi 23 miliona Dolara za koje je sve prodato.
Ja mislim da Srbija nece preziveti ovo.

Marko

pre 12 godina

Luka propada vec decenijama, tj to zemljiste je neiskorisceno! Ne interesuje me ko ce tamo da napravi nesto, bitno mi je samo da se to sredi i da postanemo grad koji koristi sve svoje resurse pravilno! a po iskustvu ako budemo cekali grad i drzavu to se nece desiti jos decenijama

boris

pre 12 godina

Gospodin Beko je profesionalac. Virtuozni mag biznisa. Skidam kapu. Nije on kriv za neznanja, propuste i "druge" stvari nesposobnih drzavnih cinovnika!

pavic nikola

pre 12 godina

Ja mislim da bi Beka trebalo kandidovati za buduceg predsednika drzave Srbije ovako super inteligenntan covek nam treba u zemlji u kojoj vlada prosecnost i neznanje
pozz Nikola

lela

pre 12 godina

Citajuci ove komentare jedino logicno sto mogu da zakljucim da su pisani po nalogu gosp. Beka jer ne mogu da zamislim ko njega u ovoj drzavi moze podrzati!!!
Podrska gosp Sekulicu koji ne posustaje u borbi da Beogradu vrati sve sto mu pripada uprkos neefikasnom sudstvu, losem zakonodavstvu i nesposobnoj Vladi!!!

Dex

pre 12 godina

Kada se Beko i Miskovic odsele iz zemlje i napuste biznis, mnogi ce ostati bez posla, a tada ce poceti da ih mole ti isti koji ih sad napadaju. Da je neki stranac vlasnik luke Beograd ovo mu sigurno nebi radili.

Biljana

pre 12 godina

Gospodin M. Beko je osvezenje u sumornoj svakidasnjici Srbije - pametan, inteligentan, skoncentrisan. Ukupna slika deluje - profesor (M. Beko) poredjao djake prvake. Daj Boze Srbiji vise ovakvih ljudi !!!

Ljubomir Nikolic

pre 12 godina

Konacno je i g-din Sekulic gost uzivo!Bas me interesuje kako ce da objasni da nije ni jedan spor do sada dobio,a platu prima vec godinama!Da vidimo njegov procenat uspesnosti i njegove rezultate!

Dugedjo

pre 12 godina

Mislim da je ovo Beko trebao dobiti za 1 dinar.Vise bih on koristi doneo Beogradu(narodu) izvrsenjem svog projekta nego sta bih nasi politicari uradili(za narod) sa parama da im je platio i 120 000 e za ar.
Veceras me uverio da je bolji i voditelj i praobranioc i ministar.Smesni su pored njega,zao mi je sto je to tako jer ga inace ne gotivim.
Ministar ima poseban trentman cim on kao ortoped radi ovo sto radi.

oleb

pre 12 godina

Gospodin Beko je sasvim upravu kada je rekao ministru da su pare potrošene na bilborde, dokaz tome je da, svaka opština je dobila toliko novca da kupi jedva metle, a svi znamo da se na sva zvona pričalo o ''Čišćenju srbije''.I mislim da je ovoj vladi veoma žao što se nisu ''ovajdili'' privatizacijom luke...I da nam je neko da vodi državu kao što je Beko, bilo bi nam sigurno bolje, uzimao bi on za sebe al bi i za narod bilo, a ne ovako njih ima ih vazda pa bi svi da uzimaju.

Uros

pre 12 godina

Tek smo videli koliko vredi Luka kad je Beko predstavio sta ce da napravi tamo, do tada niko je nije ni spominjao. .kao i jos dosta lokacija u gradu..

darko

pre 12 godina

kad dodje sledeca vlast oduzece gazpromu nis. zasto niko nije reagovao pre prodaje luke. sad kad je luka vec prodata, ovo je otimacina od beka, on je to covek platio, koliko? to je tad trebalo da se pita a ne sad.

ratomir

pre 12 godina

ma samo su ljubomorni kao i svi Srbi sto si napravio dobar posao.ja kazem bravo g.Beko kupi jeftino prodaj skuplje to je biznis zar ne !

Vladimir

pre 12 godina

Do sada nisam voleo "tajkune", posle veceras bi sutra glasao za Beka da se kandiduje za predsednika! Mada niko nije pitao Minsitra odakle njemu i njegovom bratu pare!?

ceda vrsac

pre 12 godina

Da li je gosin Beko tu nesto muvo, to ce se sada tesko dokazati. a da ovaj covev poseduje zavidno znanje i ogromnu sposobnos i uspesnost u biznisu to je ocigledno. to treba iskoristiti, takvi ljudi treba da budu u vladi i vode privredu. beka za premijera. svaka cast gosn beko.

An gor 1

pre 12 godina

Da sam ja Beko,ovima nikada nista ne bih platio,covek im je dao lepu ponudu,otkupite Luku ako je tako vredna,sto mucite coveka ako je platio koliko je prodavac trazio !?
Ujedno,Beko me odusevio iako sam mislio da je prevarant,pogresio sam jer se radi o pametnom coveku koji samo hoce da sa svojim parama plati najnize, a da profitira maximalno, i to je normalna logika !
Kada bi kojim slucajem Luku poklonili Dulicu,sta mislite sta bi on radio sa njom...ministar koji placa 400 000 evra reklamu ??!

britka

pre 12 godina

Zemljiste luke Beograd bi trebalo da je u vlasnistvu gradjana Srbije. Bolje istrazite ko ga je prodao, po kojoj ceni i zasto, a ne ko je to zemljiste kupio.

Zoran

pre 12 godina

Sve do sada je uradjeno po zakonu. Ako zakon nije dobar uhapsite one koji su ga doneli. Necuveno je da zakoni koji se donose vaze retroaktivno, kao konverzija i dr. Dulic je zaustavio Srbiju vec tri godine

Nikola

pre 12 godina

Gledan i gorim!!, svi politicari su nam godinama isti kao po sablonu, samo menjaju boje kojima pripadaju ali prazna demagogija, filozofija i nestrucnost ostaje. Na zalost malo je onih koji bi im se suprotstavili pa makar i u izrazavanju svog misljenja. Gospodinu Beku veliko hvala sto nam u retkim prilikama kada se javno pojavi bar malo otvoti oci.

Pera

pre 12 godina

Svima je jasna veza i podrška koju je Beko imao u prošlom/pršlim režimima. Čovek je imao ogromnu podršku u Koštuničinoj Vladi. Nadam se da će mu konačno neko stati na put.

Stefan BG

pre 12 godina

Mislim da je ovo samo zelja celnika DS-a da se osvete Milanu Beku, verovatno sto je podrsku dao nekoj drugoj partiji u proslom mandatu.

Оrdinis

pre 12 godina

Право лонверзије, Дулићу. Ти си донео закон о томе. Беко је претплатио, јођ ћете му вратити паре.

Bobo

pre 12 godina

Sad ste se setili koliko vredi kada je neko kupio i hoce da gradi... Pri tom zeli da plati i dozvole za grdnju! Pa ko vam je kriv sto je ispao pametniji i pre vas se setio? Budzetske rupe mislite na taj nacin da popunjavate, jel to vasa strategija gospodo na vlasti? Ne svaljujte sve na bivsu Vladu, i vi cete jednom biti bivsa vlada, onda cemo da vidimo sta se radilo...

Dosen

pre 12 godina

Ko nam vodi zemlju? Covek je imao pare ca ulozi u kupovinu luke, normalno video je priliku da zaradi, to je biznis.Ako nije po zakonu onda sukrivi oni koji su mu to omogucili. Ko bi pametan ulozio pare u neku mocvaru u nedodjiji.Necemo mi nikad u evropu . Mica

Jovan

pre 12 godina

Beko moras shvatiti da se blize izbori i hteo to ili ne bices zrtveni jarac za plebs koji ce aplaudirati politicarima sto su tako hrabri i neumoljivi u borbi za "pravdu i narod". Napunili su sudove poslusnicima, grdjim od onih Slobinih, pa mi se javlja da ces izgubiti...

Jasna

pre 12 godina

Milan Beko nema adekvatnog sagovornika veceras. Milan Beko, koga uopste ne poznajem, deluje sigurno i nedodirljivo. Ovo mi sve lici na "selo gori a baba se ceslja"!
Srbija je dovedena do apsurda, mi gradjani ponizeni, izmrcvareni, cutimo.
Sta ono rece Obrenovic?

Jovan

pre 12 godina

Sudija ponovo donosi privremenu meru na zahtev Grada apsolutno se oglusivsi na naloge apelacionog suda bez rocista, kao da ce neko sad odmah da dodje i iskeshira 2 milijarde evra za kupovinu luke. Istrazivacki novinari, a zasto ne proverite azurnost i procenat ukinutih odluka postupajuceg sudije, koji je, eto cuda, avanzovao?

ALEKSANDRA

pre 12 godina

Postovani
Interesuje me da li ce gospodin Beko tuziti ministra Dulica zbog toga sto ga naziva tajkunom i optuzuje ga da je kod premijera Kostunice zalupljavo vrata nogom?Iskreno mislim da bi g.Beko to trebao da uradi;a ministar, voditelj i g.S. bi trebali bolje da poznaju svoj posao i budu malo pismeniji u izlaganjima.

nikola gagović

pre 12 godina

Svaka čast Sekuliću, bori se za naš grad tj. radi svoj posao zašta je i plaćen, ali očigledno nema političku podršku da bi isterao pravdu...toliko o našoj vladi

Bojan

pre 12 godina

Ja ne razumem nista sto ovaj Sekulic prica,nije ni cudo sto ne moze nista da dobije na sudu!A kao njegov rezultat sta je uradio kaze da je doneo 3600 kvm gradu!On se sali sa nama....pa to je 3,6 ari!

GAGI

pre 12 godina

Udješ u mesaru i kupiš kilogram mesa po nižoj ceni, dodješ kući, ispečeš deci i sutra cela porodica ima trovanje.Da li sam ja kriv što sam kupio jevtino meso ili mesar koji ga je prodavao.Naravoučenje:hapsite mesara.

dobri

pre 12 godina

Od citave price na kraju nece biti nista. Sve ce se zaboraviti. Niko nece pokrenuti nikakav postupak. Luka Beograd ce ostati u vlasnistvu onoga ko ju je kupio i tacka. Samo zamajavaju narod, koji vise nema nista svoje.

Seka

pre 12 godina

Najvise volim kada se Beko poziva na sudske odluke. Zar EU nije skoro rekla sta misli o nasem sudstvu. Zbog takvih odluka je neophodno da se reformise.
Seka

Dzoni

pre 12 godina

Ceo NIS sa zemljistem,infrastrukturom,monopolom i svim ostalim je prodat za 400 miliona,a ovde se prica o milijardama!Nije realno da to toliko kosta!Pitanje za goste insajdera:Ili Luka vredi manje ili je neko maznuo pare za NIS?sta je tacno?

Kovac

pre 12 godina

Beko jasno i precizno veceras govori za razliku od ovih!Svako treba da radi ono sto zna i u sta se razume!Nije normalno da Dulic kao ortoped bude ministar za prostorno planiranje!To samo moze u Srbiji!

rahel

pre 12 godina

bravo, gospodine beko, sada ste rekli to sto bih i ja rado licno rekla doktoru dulicu, o bilbordima i bas tako za te pare su mogli da zaposle 2000 ljudi, koji bi ocistili srbiju. super!

dubravka

pre 12 godina

Luka je ruglo Beograda, ali redosled poteza nevalja, i za to treba neko da odgovara. A sada prosite od Beka koji ima zakon na svojoj strani.

zbun

pre 12 godina

Vrlo je zanimljivo koliko su svi ovi komentari isti kao i nacin na koji poslanici LDP-a brane Milana Beka u Skupstini Srbije i na svakom drugom mestu. Eto sta ti je finansiranje stanaka, das malo a dobijes armiju komentatora obozavalaca

Plaćenik

pre 12 godina

Beko plaća po komentaru? Gde da se javim, voleo bih da znam kako ta konspiracija funkcioniše, pošto prosečan sluđeni Srbin u svašta veruje. Kinta bi mi dobro došla. Ja te baš i ne hvalim, dokazano si obrazovan i veoma inteligentan. Prosto ti nije bio težak posao pored buranije od političkih i partijskih nameštenika. Lepo si im rekao - otkupite luku po ceni, pa je onda Baraćka, Dulić i slični prodajte za 2,5 milijarde evra. Investitori strani (da zanemarimo ono planetarno 178. mesto, jer je sigurno Beko kriv) će da pohrle da kupe.

vitez Koja

pre 12 godina

Onaj koji bude dao najvise u predizbornoj kampanji njegova je,zato sad gradska vlast zavrce ruku svima od finansijera koji su se malo osilili.

daxkey

pre 12 godina

e svidja mi se ovo `zbog niza pogrešnih odluka predstavnika države i nadležnih institucija, budžet potencijalno oštećen za oko dve milijarde evra`. Mislim da je ovde nesto drugo na snazi a ne pogresne odluke.

Aleksandra

pre 12 godina

Da li je moguce da ako neko kupi nesto za vreme jedne vlasti mora da doplati sledecoj ,, garnituri,, koja dodje na vlast? Ne znam kako ih sve nije sramota da govore kako je narod ostecen,pa narod nista i ne dobija osim da gleda ovako dobre emisije.....

Goran Stojanovic

pre 12 godina

Zeleo bih samo da kazem da ovo sto prica ministar Oliver Dulic nije istina,jer vec mesec dana pokusavam da izvrsim konverziju zemljista u Poreskoj upravi u Cupriji,a ni oni koji tamo rade ne znaju kako se to radi. Da stvar bude jos i gore u pitanju je gradsko gradjevinsko neizgradjeno zemljiste koje sam kupio od vlasnika, a ne dobio privatizacijom.

Jovan

pre 12 godina

Joj kako se ovaj Dulic sad pravi fin pred izbore. Svi su oni isti i ova i prosle vlade. Sporni biznismeni i politicari su u veoma jakoj sprezi u zajednickoj pljacki naroda (procitajte tekst "Privatizacija: oglodana srbija" na sajtu B92/BIZ). Nista se nece promeniti dok se mladi i pametni ne okupe i nesto promene!

sandra

pre 12 godina

Kad po minimalnoj ceni, na tzv "tenderu", biznismenima dajes drzavno preduzece, posavlja se pitanje kakvu ti korist imas od toga. Neka za ministri zapitaju sta ce raskrinkati ovaj Insajder veceras?!

dalia

pre 12 godina

Sta vredi jednom Insajderu sto sprovodi istrage i raskrinkava prevare, kad se sve zataska u roku od nedelju dana? Zahvalimo se vladi Srbije sto ce i ova afera zavrsiti kao "Kolubara", u zaboravu!

maki

pre 12 godina

Luka Beograd je jos jedna u nizu afera, a ne jedina i poslednja. Jos cemo se naslusati prica o cudesnim privatizacijama, koje se desavaju po Srbiji, a koje sprovodi nasa prepametna vlada!

ljuba

pre 12 godina

Zasto niste u studio pozvali i Branka Dragasa, on je jedini 2005.godine ukazivao na propuste u privatizaciji Luke Beograd i uspeo da okupi i udruzi vise od 5% vlasnika kapitala tj malih akcionara!

Željko

pre 12 godina

Sad sam se uključio, zašto propituju ovog otmenog čoveka koji je na strani naroda ? I spominje Koštunicu koji je izgleda za sve kriv...

Slavisa

pre 12 godina

Ministre Dulicu, dve (2)godine nemogu da napravim kucu na praznom placu zbog vase "konverzije", a sada nemogu da upisem vlasnistvo na svoje ime, pa u kojoj to zemlji postoji sem u Srbiji.

Predrag

pre 12 godina

Zanima me samo čija je vrata nogom otvarao gospodin Cepter kada je za bagatelu uzeo brodogradalište? Mogli biste se malo više ovim pozabaviti.Pozdrav

cz

pre 12 godina

Да ли је човек купио и платио?Ако јесте шта хоће Град!?Ако није шта онда губимо време, земља је државна.

bombica

pre 12 godina

Emisija je jako uzbudljiva,ali ja bih da cujem cinjenice,koliko je zemljiste,ko ga je prodao i zasto se neko pravio da ne zna koliko je vredna ta zemlja!?

Mila

pre 12 godina

Celoj Srbiji je zabranjena gradnja zbog Luke BG; konverzija je zakonski obavezna ali nije moguca, to jest moguca je ali na ime prethodnog vlasnika ?????

Aleksandar

pre 12 godina

Bravo za INSAJDER i gosp.Jugoslava,ali Brankica mnogo bolje polemise..ovo je samo jedan od problema sa "poslovnim ljudima"u Srbiji i u malim gradovima se to desava samo sto niko nece da se zamara sa provincijom u kojoj se radna mesta gase iz dana u dan..

Zare Zoki

pre 12 godina

Sada ukapirah zasto ponavlja "Ajmo jos jednom"..pa ceka promenu vlasti, imam osecaj da jedva ceka. Razmislih ovako pored Morave gde nema luka, koliko jos luka ima na Dunavu? (Ma nema ni ribe)

ivan

pre 12 godina

pre svega podrska ekipi Insajdera i B92! i dalje nastavljate da budete savest ove nacije!
U neposrednoj blizini luke nalazi se velika parcela Rudnap-a, da li ce i to postati stambeno poslovni prostor?
Sta se desava sa pricom oko energetike, da li cete nastaviti da istrazujete TENT i EPS?

Gordi

pre 12 godina

Napravili su Gordijev cvor i sace da ga rasplicu do sutra! To zemljiste je od strateskog interesa za Grad ! I grad treba da ga izdaje privatnicima i da od toga puni kasu, a ne sa ga bud zasto prodaje ! Svaka cast ekipi Insajdera, gledacu vas :) !!!

Struja

pre 12 godina

Mislim da je doslo krajnje vreme da se resavaju ova pitanja. Luka je strateski resurs Beograda ! Pogledajte samo koliko je Dunav ekonomski bitna reka! Pozdrav za Brankicu !

Nenad Davidović

pre 12 godina

Očito je da su državni službenici nedovoljno promišljeno prodali Luku Beograd - državni paket akcija i tako pokrenuli lavinu prodaje i akcija sitnih akcionara. Državni interes je danas moguće zaštititi jedino reotkupom Luke Beograd po ceni koju je platio Beko i partneri uz isplatu i uloženog u Luku od strane istih. Reotkupu bi naravno trebalo da prethodi proglašenje državnog značaja nad Lukom Beograd i nakon toga bi reotkup bio najkorektniji mogući sled događaja.

Avram

pre 12 godina

Kad vlast poželi da se dopadne narodu koji je izgubio svaku nadu i poverenje jer je uvek prevaren, onda kreće u velike obračune. Suština je u otimanju od onih koji imaju. A narod voli kad se neko razapinje na krst. Željni su nečije krvi. Generalno, svi koji su uložili 1 EUR u ovoj zemlji gledaju da isčupaju 50 centi i pobegnu glavom bez obzira. Jer ovde se ekonomija guši politikom.

Limen

pre 12 godina

Sad moze i da se pojavi vlasnik zemljista Luke od pre 100 godina i da kaze da je njegovo i da dobije na sudu!ne moze se zakon sprovoditi retroaktivno!!

Dragan Bogosavljević

pre 12 godina

Vole bih da čujem ko je bio vlasnik zemljišta na kom se nalazi luka Beograd i zemljište oko luke pre 1945.god.Zar ne bi trebalo da se vrati starom vlasniku,a ne da se preprodaje.

MIki

pre 12 godina

Svaka čast ekipi B92 na ovako dobroj emisiji, što omogućava nama običnim gradjanima da vidimo šta se dešava. Načisto sam razočaran u to kako se arče narodne pare, glasao sam uvek za DS, za sledeće izbore ostajem kod kuće.

nabukodonosor

pre 12 godina

Kad bih se ja pitao sve bih to što ima u luci porušio i zasadio veliku šumu kanadske topole. Pa kad počnu da lete mace ima sve da vam izađe na nos.

Aleksandar

pre 12 godina

Gledam reprizu insajdera i vec me nervira ponavljanje istih stvari, navodjenje samo onoga sto je bilo vredno u imovini neke firme, a ne navodjenje onoga loseg. Konkretno, BIGZ je prodat tek na trecoj aukciji, prva je odrzana 29.9.2005, druga 17.11.2005, firma je bila na ivici stecaja, sa mnogo zaposlenih kojima dve godine nisu isplacivane zarade. Onaj ko je kupio BIGZ "kupio" je i sve te obaveze.
Pogledajte sledeci link http://www.priv.rs/Agencija+za+privatizaciju/90/BIGZ.shtml/seo=/companyid=906#priv4
Zato bi bilo dobro, zarad objektivnog novinarstva, da gledaocima kazete punu istinu o necemu.
I za kraj, sve vredi onoliko koliko je neko to spreman da plati, svidelo se to nama, drzavi ili Insajderu.

nebojsa stevanovic

pre 12 godina

Niko ne moze preneti na drugoga vise prava nego sto sam ima-osnovni postulat u pravu svojine i prometu nepokretnosti. ako je grad vlasnik od 1975 onda je Beku neko prodao nesto sto nije bilo njegovo(osim za debelu lovu) tako da nista od toga i sve ostalo mora biti predmet antikorupciske istrage.

Zamisljen...

pre 12 godina

Bravo za Insajder. Sve pohvale! Interesuje me samo zasto je prekinut serijal Insajder-a koji se bavio malverzacijom zemljista PIK Zemun-a? O cemu se radi?

angelina

pre 12 godina

GP Beograda 2021. je predvideo transformaciju privredne zone kojoj pripada luka u zonu komercijalnih delatnosti, ali uz obavezu izrade plana detaljne regulacije koji jos uvek nije donet, sto znaci da planski osnov za gradnju stanova i komercijalnih sadrzaja jos uvek ne postoji.

Jasmina

pre 12 godina

Drzava podjednako prodaje macku u dzaku i narodu kao i investitorima. Kljucno pitanje koje narod treba da zanima jeste zasto je Srbija na 176 mestu? Molim ministra da odgovori i na pitanje kako to NIS vredi samo 4 puta vise od luke, a profiti ovih kompanija se ne mogu uporediti.

Ambruš Šandor

pre 12 godina

...Svi akteri večerašnje emisije se pozivaju na zakone, sadašnje i predhodne...Ali, gospodo, skoro svaki dana putem RTS-2, vidimo na koji način u Skupštini Republike Srbije se donose, bolje reči "štancuju" zakoni.......
....Sve što u idu nacrta zakona, Vlada Srbije predloži, u skoro podpuno praznoj Skupštinskoj sali razmatra, sa veoma malo mogućnosti da se poslaničkim amandmanima, ista popravi, a uvek sa najmanje 126 poslanika vladajuće političke koalicije usvoji...Skoro na identičan način su i predhodne srpske vlade predlagale nacrte zakona, predhodni sastavi skupštinski sastavi "popravljali" i usvajali...I imali smo i imamo "kvalitene zakone"...i onda imamo samo AFERE....kojih se Vlast kači onda, kada treba osiromašeni narod zamajavati praznim pričama, obećanjima o demokratiji, pravdi...evropejstvu, ...a Srbija se skoro u svim segmentima života, u e nalazi na samom dnu liste evropskih država, a samo za koje mesto više od samog dna list država Zemljine lopte...

xXx

pre 12 godina

Dzaba Insajder i B92 ranskrinkava ovakve stvari to bi trebala da radi vlast, koja nema snage da se izbori sa korupcijom i kriminalom.

Miroslav

pre 12 godina

Strasno sta se desava u ovoj zemlji,kriminal,korupcija,ucene...Sudstvo cuti,policija se plasi da intervenise,mladi odlaze,radnici ostaju bez posla,plate kasne,a tajkuni se bogate...U ovoj zemlji nema vise zivota...

Princip je isti , sve su ostalo nijanse...

pre 12 godina

Nešto kupiš kao poljoprivredno zemljište za 200 evra/ar pošto su urbanistički planovi uglavnom tajni dok se interesi ne usklade, pa se onda Plan za to isto zemljište proglasi građevinskim i preproda za 20.000 evra/ar., samo kad imaš svog čoveka da ti to javi ili za tebe promeni namenu zemljišta. Princip je isti samo se radi o nivioima i kao sve po zakonu...