Dačić: Podela Kosova jedino rešenje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je podela Kosova jedino realno rešenje.

Izvor: B92

Nedelja, 15.05.2011.

10:30

Default images

"To je moje mišljenje, iako se to ne sviđa ni Beogradu ni Prištini. Međutim ja sam političar realista i ne vidim drugo rešenje", kaže Dačić.

"Mislim da je jedino realno rešenje da tamo gde žive Srbi ostanu u Srbiji, a da se drugi deo gde žive Abanci odvoji. Samo to je realan način koji nas može dovesti do brzog rešenja", rekao je Dačić u intervju za dnevnik "Zeri".

"Ostala rešenja su gubitak vremena i treba da prođu godine i decenije u pokušajima da rešimo mala pitanja", dodaje Dačić.

Dačić je podsetio da pitanje nezavisnosti Kosova nije "zatvoreno i da Kosovo nisu priznale sve zemalje".

"Ako želite da budete deo EU-a treba da imate i saglasnost Srbije, ali ovako kako smo počeli nećemo imati rešenja još narednih 20 godina", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da je dobro što je dijalog između Beograda i Prištine počeo ali je naveo "da je veoma teško da se nađu rešenja koja će biti prihvatljiva i za Srbe i za Albance".

"Da je to lako, do sada bismo imali rezultate", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

222 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: