Uhapšen deveti član bande pljačkaša

Beogradska policija je uhapsila i devetog člana razbojničke grupe koja je 10. marta presrela transport firme "Sekuritas" i ukrala oko 83 miliona dinara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.04.2011.

19:06

Default images

Policija traga za još jednom osobom. Grupa je od ranije poznata policiji i novac od pljački i prodaje narkotika ulagala je u nekretnine i kupovinu antikviteta.

32–godišnji Milan Mrvić iz Surčina uhapšen je u Beogradu zbog osnovane sumnje da je učestvovao u dve velike pljačke vozila za transport novca firme "Sekuritas".

Od ranije je poznat policiji po izvršenju nekoliko krivičnih dela. On je nakon hapšenja sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Beogradu.

"Konkretno, Mrvić je izvršio krivično delo razbojništva zajedno sa ostalim članovima ove grupe kada je od radnika firme 'Sekuritas' odneo 23 miliona dinara", kaže šef odseka za razbojništva Policijske uprave za grad Beograd Aleksandar Janković.

Osmočlana grupa kojoj je pripadao i Mrvić uhapšena je u petak. U pritvoru su Novica Elek, Ivan Jurek, Bogdan Restović, Miloš Marković, Petar Obradović, koji je bivši pripadnik interventne jedinice i obezbeđenja Čedomira Jovanovića. Pritvor je određen i Borisu Poliću, Nenadu Grčiću i Senadu Denaji.

Grupa se tereti za razbojništvo, proizvodnju, nošenje i prodaju oružja i eksploziva, krađu vozila, kao i za proizvodnju i prodaju droga.

Glavni organizator grupe Uroš Petrović je u bekstvu, a sumnjiči se da je sa Novicom Elekom početkom 2007. opljačkao firmu "Dip trejd" u Zemunu iz čijeg su sefa ukrali oko 13 miliona dinara i oružje.

10. marta osmorica pljačkaša su "audijem" i "škodom superb" u Ustaničkoj ulici preprečili put konvoju od tri automobila firme "Sekuritas" i odneli pet vreća s novcem u kojima je bilo čak 850.000 evra.

Razbojnici su automobile koje su koristili u bekstvu parkirali kod železničke stanice Prokop, polili visoko zapaljivim hemikalijama, posle čega su sa bogatim plenom pobegli u nepoznatom pravcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: