Ostavka Pešićeve na funkciju u LDP

Predsednica Političkog saveta Liberalno-demokratske partije Vesna Pešić podnela je ostavku na tu funkciju, ali će ostati poslanica te stranke.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 30.03.2011.

18:18

Default images

Pešićeva će ostati i članica Predsedništva LDP, kažu u toj stranci.

Kako je rečeno u LDP, Pešićeva je podnela ostavku prošle sedmice, posle izjave lidera LDP Čedomira Jovanovića da ministar Vuk Jeremić "umesto što odlazi kanibalima u Africi, treba da reaguje na stradanja civila u Libiji".

Na sajtu emisije Peščanik B92 je objavljen tekst njene ostavke, u kojem je Pešićeva napisala i da smatra da Jovanovićev stav o Libiji i intervenciji zapadnih saveznika nije u skladu sa politikom stranke o integraciji Srbije u EU i NATO.

Prema njenim rečima, "ne može se prihvatiti tvrdnja da bi 'sada da budemo Obamini klovnovi'", a još manje da se "predstavnici afričkih zemalja koje je posetio Vuk Jeremić nazovu 'kanibalima'".

Pešićeva je zamolila organe stranke da iza ove ostavke ne traže nikakve "pozadinske razloge" u odnosu na one koje je iznela u tekstu ostavke.

Inače, novi predsednik Političkog saveta LDP biće izabran na stranačkoj skupštini 21. maja, kada će se birati i potpredsednik stranke.

Za potpredsednika LDP je predložen Dušan Mijić, bivši vlasnik dnevnog lista "Naša borba".

LDP će ubuduće imati četiri potpredsednika i jednog zamenika predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: