Krivokapić: SPC ruši Crnu Goru

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić ocenio da Srpska pravoslavna crkva postavljanjem metalne crkve na planini Rumiji ruši državu Crnu Goru.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2011.

12:48

Default images

"Crkva na Rumiji je objekat za rušenje multietničke Crne Gore", rekao je Krivokapić u intervjuu Radiju Crne Gore.

Po njegovom objašnjenju, sve druge objekte koje je SPC nelegalno podigla treba tretirati kao ilegalne građevinske objekte, a problem u vezi s crkvom na Rumiji je politički.

Krivokapić je podsetio da je vrh Rumije sveto mesto za pripadnike sve tri konfesije na području Bara i u Crnoj Gori.

Svi oni su, kako je naveo, tradicionalno iznosili kamenje na vrh Rumije, a sada, kada je SPC postavio metalni objekat, tako je izvršena "agresija" na to sveto mesto, a ta agresija, kako kaže, „traje već dve decenije".

Krivokapić je rekao da "SPC ne poštuje Ustav Cne Gore, negira njene zakone, državu, crnogorsku naciju“. „To nema nigde i potpuno je nezamislivo“, dodao je Krivokapić.

On je upozorio i da mitropolit SPC u Crnoj Gori Amfilohije mora da odgovara pred sudovima, zbog njegovih nedavnih izjava u vezi sa crkvom na Rumiji.

Podsetimo, mitropolit Amfilohije je na Božić upozorio da će se naći neko ko će srušiti džamiju ako bude srušena crkva na Rumiji i prokleo sve one koji žele da je sruše.

Krivokapić je kazao da je to "pretnja krvoprolićem" i za to se mora odgovarati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: